hudo / Sladoledna potica

Samo fila, nič testa

Saša Eržen
MLADINA, št. 20, 20. 5. 2010

/media/www/slike.old/mladina/phudo20potica.jpg

© Saša Eržen

Pravoverna gospodinja se nikoli ne bo zatekla k nadomestku. Mesila bo in vzhajala in mazala in zvijala in še enkrat vzhajala in pekla, nato pa na mizo postavila lično in ravno prav nadevano, s štaubcukrom zasneženo orehovo potico. Tisti primerki pa, ki si firtah nataknejo le za kamuflažo, bodo nemara radi posegli po mrzli alternativi, marmoriranem vanilijevem sladoledu, ki je prelit z orehovim pripravkom in se mu reče sladoled z okusom orehove potice. “Vsebuje vse, kar vsebuje prava domača orehova potica, in še več.” Med drugim tudi deset E-jev, ki sestavljajo stabilizator, emulgator in barvilo, osem odstotkov te sladoledne dogodivščine pa predstavljajo v rum namočene rozine. V sladoledu boste zaman iskali testo, ki je sicer bistvena sestavina vsake potice. O okusih ne gre razpravljati, še zlasti ne na papirju, a temu sicer všečnemu sladoledu bi komot rekli tudi rum punč.

ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?


Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay.

Tedenski zakup ogleda člankov
> Za ta nakup se je potrebno .


Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine. Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje.


Saša Eržen
MLADINA, št. 20, 20. 5. 2010

/media/www/slike.old/mladina/phudo20potica.jpg

© Saša Eržen

Pravoverna gospodinja se nikoli ne bo zatekla k nadomestku. Mesila bo in vzhajala in mazala in zvijala in še enkrat vzhajala in pekla, nato pa na mizo postavila lično in ravno prav nadevano, s štaubcukrom zasneženo orehovo potico. Tisti primerki pa, ki si firtah nataknejo le za kamuflažo, bodo nemara radi posegli po mrzli alternativi, marmoriranem vanilijevem sladoledu, ki je prelit z orehovim pripravkom in se mu reče sladoled z okusom orehove potice. “Vsebuje vse, kar vsebuje prava domača orehova potica, in še več.” Med drugim tudi deset E-jev, ki sestavljajo stabilizator, emulgator in barvilo, osem odstotkov te sladoledne dogodivščine pa predstavljajo v rum namočene rozine. V sladoledu boste zaman iskali testo, ki je sicer bistvena sestavina vsake potice. O okusih ne gre razpravljati, še zlasti ne na papirju, a temu sicer všečnemu sladoledu bi komot rekli tudi rum punč.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si.

Delite članek:


Preberite tudi

»Da imajo mladoletne Rominje otroke le zaradi otroškega dodatka je stereotip«

Zaskrbljenost zaradi napovedanih vladnih ukrepov

Intervju

»Na skrajni desnici imamo fantovski klub, le da so fantje v resnici dečki«

Éric Fassin, sociolog

Nataša Pirc Musar / »Nič o Romih brez Romov – to si moramo zapomniti«

Policija je prva, ki mora zagotavljati varnost za vse in vsem enako, je poudarila predsednica republike in dodala, da je tudi Rome strah