|  Mladina 22  |  Kultura

revolver

Za preprečitev katastrofe - To soboto, 5. junija, bo v Cankarjevem domu predstavitev The Venus Project, ene kredibilnejših globalnih iniciativ za preprečitev katastrofe, v katero kot civilizacija drvimo. Projekt, ki je nastal v okviru množičnega Zeitgeist Movementa, si prizadeva za osveščanje in mobilizacijo čim več dobromislečih posameznikov na planetu. Predstavitve se bosta udeležila tudi utemeljitelja Venus projekta Jacque Fresco in Roxanne Meadows. Če ste voljni pomagati, a se čutite preveč atomizirani, potem bo najbrž to to.

Grafiti in muzika - 19. junija se v Ljubljani obeta grafitarsko-glasbeni dogodek Don’t Forget to Write & Break Out. Začel se bo na Metelkovi, kjer bodo domači in tuji grafitarji nadeli novo podobo zdaj že dotrajanemu zidovju Hall Of Fame. Popoldne se jim bodo ob podpori didžejev pridružili tudi bboyi, zvečer pa se bo zabava preselila v klub K4, kjer se bodo na velikem flooru zvrstili seti hišnih ekip drum ‘n’ bassa, na malem pa se bo mešala mineštra vseh možnih brejkov.

Dala je gol - Potem ko se je Dalaj Egol, nekoč znan kot Ali En, vrnil iz Indije in je po Sloveniji prepeval svoje 10 let stare uspešnice, se je lotil tudi novih melodij. Najprej je spisal komad Slovenci rabmo cirkus in ga posvetil demonstrirajočim študentom, zdaj pa je posnel še komad Slovenija dala je gol, v duhu odhoda naših fantov na svetovno prvenstvo v nogometu. Kdo ve, morda spiše tudi kaj na temo zdaj tako zelo aktualne arbitraže.

Med 300 metalci
- Revija Metal Hammer je ploščo Opus Dei (1987, Mute Records) skupine Laibach uvrstila med 300 najpomembnejših “metalskih” albumov vseh časov.

Facebook za nudiste - Za vse, ki se čutite znotraj Facebookovih pravil, ki prepovedujejo razgaljene fotografije, preveč utesnjeni, lahko svoje obleke odvržete na nudistični različici Facebooka - Skinbooku. Omrežje je tehnično zelo podobno Facebooku, le da so vsi na fotografijah goli. Povprečna starost uporabnikov je med 35 in 40 leti, večinoma se včlanjujejo nudistke, upravljavci strani pa so še posebej strogi do seksističnih izjav pod fotografijami, saj izločujejo voajerje in zagotavljajo varno spletno zatočišče za druženje v Evinem kostumu.

Buena Vista spet v akciji - 6. julija bodo v ljubljanskih Križankah skupaj z gostjo Omaro Portuondo nastopili Orquesta Buena Vista Social Club, ki so nasledniki legendarne kubanske zasedbe Buena Vista Social Club.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.