|  Mladina 23  |  Kultura

revolver

Cave in Cohen? - Ljubljana letos doživlja koncertni preporod in ta se bo očitno nadaljeval tudi v drugi polovici leta. Vse namreč kaže, da bo 9. oktobra v ljubljanskih Križankah po petletni odsotnosti nastopil Nick Cave z novo zasedbo Grinderman. 12. oktobra pa naj bi v novi dvorani Športnega Parka Stožice nastopil tudi Leonard Cohen. Vprašanje je le, kako naj bi nastop uskladil s tistim, ki je za 25. julija napovedan v Zagrebu. K našim sosedom sicer 24. septembra prihajajo tudi Guns’n’Roses.

Nogomet in umetnost - Tokratno svetovno prvenstvo v nogometu je prvo v 80-letni zgodovini tega športnega dogodka, ki je k sodelovanju na konkreten način povabilo tudi likovne umetnike. Tako je nastala mednarodna likovna zbirka International Fine Art Collection, v kateri so dela, ki so jih posebej za to priložnost ustvarili umetniki iz vseh 32 držav, udeleženih na prvenstvu. Slovenijo so zastopali Uroš Weinberger, Valentina Verč, Simon Jugovic Fink in Asparuh Mihailov, njihova dela pa so skupaj z deli drugih umetnikov tudi naprodaj. Več na www.2010fineart.com.

Nova Muska - Po neprostovoljni novembrski ukinitvi naše edine glasbene revije Muska, ki jo je z novo ekipo ustvarjalcev vred nasledila vsebinsko zelo kritizirana Glasna, je zdaj zaživela Nova Muska. Za zdaj gre za spletni medij www.novamuska.org, ki bo nadaljeval delo ukinjene revije, kar pomeni, da bo skrbel za refleksijo raznovrstne glasbe in njeno umeščanje v širši družbeni kontekst. Novo Musko pripravlja Društvo za raziskovanje popularne glasbe, sicer pa gre za ponovno zbrano ekipo stare Muske.

Lent se vrača
- Od 25. junija do 10. julija bo v Mariboru Festival Lent, ki bo med drugim predstavil mednarodni folklorni festival Folkart, festival uličnih gledališč Ana Desetnica, Mladinin oder ter mnogo koncertov, na katerih bodo nastopili Matt Bianco, Shibusashirazu Orchestra, Kultur Shock, Električni orgazam, Mahala Rai Banda, Massimo Savić, Demolition Group, James Blood Ulmer’s Odyssey, Gangbe Brass Band ...

Časovna banka Maribor - Potem ko je lani v Ljubljani uspešno zaživela Časovna banka Slovenije, naša prva tovrstna banka, v kateri ni mogoče plačevati z denarjem, pač pa so plačilno sredstvo ure dela, s katerimi njeni člani med seboj izmenjujejo izkušnje in storitve, so svojo časovno banko v teh dneh dobili tudi Mariborčani. Več informacij je na voljo na začasni spletni strani: http://www.cbs-mb.si/.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.