|  Mladina 25  |  Kultura

revolver

Dan provincialnosti - Provincialnost je ekspresivno stanje, za katero sta značilni neustvarjalnost ter moralna in nazorska ozkost. In prav to provincialnost, ki vse bolj zaznamuje slovenski vsakdan, bo Radio Študent (RŠ) razgaljal v petek, 25. junija, torej na dan, ko bo država praznovala obletnico svoje suverenosti. Namesto proslavam se bo RŠ v celodnevnem programu posvetil refleksiji oziroma vprašanju, koliko državnosti in suverenosti nam je ob odpovedovanju socialnemu dialogu z delavci in študenti ter njegovim nadomeščanjem s slepim podrejanjem neoliberalnim direktivam iz mednarodnih ustanov, sploh še ostalo. RŠ lahko poslušate na 89,3 MHz ali www.radiostudent.si.

Spet na cesto - Od 1. do 4. julija bo v Ljubljani mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, na katerem se bo zvrstilo 82 dogodkov. Festival bo odprl spektakel Brazgotine, mehurji in opekline švedske skupine Burnt out Punks, v naslednjih dneh pa se bodo med drugim predstavili še iranska skupina Hash s predstavo Macbethove blodnje, bolgarski Subhuman The s pohodno predstavo Risalni stroj, pa argentinska skupina Voala Project in nemški Thetaer Fragile. Po Ljubljani bo sledilo še gostovanje v Mariboru (na Festivalu Lent), Kamniku, Šoštanju, Cerknem, Novi Gorici, na Vrhniki, v Brežicah in Celju.

Not padu v živo
-Lado Bizovičar in Jurij Zrnec bosta 18. septembra na novem ljubljanskem stadionu Stožice ustvarila predstavo Notpadu lajv?!, ki naj bi jo uprizorila pred več kot 20.000 gledalci. Predstava bo del istoimenskega celodnevnega festivala Notpadu lajv?!

Poletna šola muzikala - Za vse ljubitelje muzikalov ali pa vsaj nadaljevanke Glee bo 28. junija potekala avdicija za poletno šolo te odrske umetnosti. Avdicija je napovedana na Ulici Stare pravde 11 v Ljubljani, izbranci pa se bodo med 12. in 23. julijem udeležili izobraževanja pod vodstvom Tanje Ravljen, diplomantke Musical Theatre Performance na Newcastle College.

Biafra v Trbovljah - 2. in 3. julija bo v Trbovljah Šklabfest, na katerem bo kot glavni gost nastopil nekdanji frontman skupine Dead Kennedys Jello Biafra, ki ga sicer poznamo kot angažiranega aktivista in člana ameriške stranke zelenih. Poleg njega bodo nastopili še Raised Fist (Šve), Down By Law (ZDA), Skaos (Nem), La Plebe (Meh), The Mahones (Kan), Dubioza kolektiv (BIH), Hladno pivo (Hr), Niet, Backstage (Slo) in drugi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.