Goran Kompoš

 |  Mladina 25  |  Kultura  |  Plošča

Samo Šalamon Trio: Live!

2010, Samo Records

 

V sredo bo domače jazzovske barve na Jazz festivalu v Ljubljani zastopal mariborski kitarist Samo Šalamon. No, v resnici bo s svojim sedaj že kar stalnim triom zastopal slovensko-francosko-italijanske barve, res pa je, da bo poudarek bržkone na 'slovenskih barvah', saj je Šalamon avtor vseh skladb z novega ploščka Live!, ki je zapis lanskega koncerta v Gradcu. Izvrstna referenca za ta čas, ob Zlatku Kaučiču, enem najzanimivejših domačih jazzovskih ustvarjalcev, sta že kar njegova sošpilavca: bobnarja Roberta Danija najdemo v družbi nekaterih vidnejših jazzovskih glasbenikov, odlični tubist (in električni basist) Michel Godard pa nas v različnih formacijah pogosto navdušuje na domačih odrih. Nemara bo tole - predvsem v kontekstu učenca jazzovskega kitarskega maga Johna Scofielda - videti blasfemično, toda Šalamon si je za jazzovske muzike izbral precej nehvaležen inštrument. Kitaro, vsaj v tistem bolj sredinsko orientiranem jazzu, že po defaultu rado vleče v razmeroma neatraktivne fusion smernice, zato uspešno tresenje strun terja predvsem razgibano domišljijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.