|  Mladina 26  |  Kultura

revolver

Slak že na TVS - Sprva so bile govorice, a v ponedeljek so se izkazale za resnične. TV Slovenija je v svoja nedrja sprejela odpadnika s Sveta na Kanalu A, Uroša Slaka in Bojana Travna. Slak je tako v ponedeljek že odvodil svoje prve Odmeve, v katerih pa bo nastopal zgolj poleti. Jeseni se namreč na nacionalki obeta še nova različica Trenj, ki jo bo vodil Slak, urejal pa Traven. V. d. direktorja TV Slovenija Jože Možina nakup “vročih imen” povezuje s prenovami informativnega programa in napoveduje še več zgodb o slovenski tranziciji, ki ljudi tako zelo zanimajo, hkrati pa obljublja, da bo podobnih nakupov na nacionalki v prihodnosti še več.

Ponovno napad na Open
- Ta teden se je začel teden parade ponosa in terminu primerno se je tudi na steni Cafeja Open v Ljubljani znašel homofobni grafit, nekaj dni prej pa so tja letele tudi molotovke. Te dni mineva eno leto od napada na gejevskega aktivista Mitjo Blažiča pred tem lokalom.

Nogomet za punce - Članice vse bolj prepoznavne Facebook skupine Nogomet za punce so v soboto na brniškem letališču, nato pa še na Prešernovem trgu pričakale slovenske nogometaše, ki so se vrnili s svetovnega prvenstva. Na Prešernovem trgu je voditelj Aleš Smrekar reprezentanta Marka Šulerja podučil o njihovem razočaranju nad njegovo belo elastiko za lase, Šuler pa je odvrnil, da bo naslednjič morda raje nosil elastiko roza barve. Rezervni golman Jasmin Handanović pa je na sprejemu povedal, da ni pomembno, ali punce vedo, kaj je offside, glavno, da rade gledajo nogomet.

Škuc v New Yorku - Galerija Škuc se bo med 27. junijem in 1. avgustom predstavila v newyorški galeriji LMAKprojects, ki je k sodelovanju povabila umetniškega vodjo Galerije Škuc Tevža Logarja, in sicer v okviru mednarodnega programa, v katerem predstavljajo kuratorske pozicije kustosov mlajše generacije. Na mednarodni skupinski razstavi se bodo predstavili Vuk Ćosić in Matej Andraž Vogrinčič, Braco Dimitrijević, IRWIN ter Agnieszka Polska.

Enajsta Sajeta - Od 27. do 31. julija bo na Sotočju v Tolminu že enajsta edicija Kreativnega tabora Sajeta, na katerem bodo nastopili ZS, East Rodeo, Möbius, Ecstatic Sunshine, Interstellar Overdrive Trio, Acid Folk Orchestra in Rambo Amadeus. V spremljevalnem programu bodo potekali delavnice, predavanja, filmske projekcije ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.