Veljko Njegovan

 |  Mladina 26  |  Kultura  |  Plošča

Vijay Iyer Trio: Historicity

2009, Act Music

+ + + + +

Vijay Iyer zadnja leta velja za enega izmed najobetavnejših pianistov sodobnega jazza. Minula leta je nizal različna sodelovanja, kar ga je pripeljalo do drugačnih zvrsti popularne godbe, njegov projekt Historicity pa je poseben iz dveh razlogov. Na njem se je lotil priredb glasbenih velikanov, kot so Leonard Bernstein, Andrew Hill in Stevie Wonder, drugi razlog pa je, da je to njegova prva plošča, ki jo je posnel s triom. Iyer se z izraženo ritmiko in večplastnostjo glasbe sprehaja po različnih žanrih, pri tem pa zahaja v jazz, moderno klasiko ali indijsko glasbo. V kombinaciji z basistom Stephanom Crumpom in bobnarjem Marcusom Gilmorom je ustvaril še eno mojstrovino sodobnega jazza, ki jo bo predstavil na letošnjem Jazz festivalu v Ljubljani.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.