|  Mladina 28  |  Kultura

revolver

Rdeči alarm spet zvoni - Se še spomnite legendarnega generacijskega stripa Tomaža Lavriča Rdeči alarm? Se še spomnite njegovega junaka Jureta Krta, nekdanjega bobnarja pank benda Rdeči alarm? Kdo ve, kaj je z njim in njegovimi kolegi dandanes? Mi vemo! V Mladini lahko namreč odslej tedensko spremljate težko pričakovana nadaljevanja Rdečega alarma, prvi dve strani pa najdete že na zadnjih straneh tokratne številke. Strip bo jeseni na voljo tudi v knjižni obliki.

Nekateri so, drugi niso
- 8. avgusta v Ajdovščini napovedujejo Njoki Summer Festival, na katerem bodo nastopili ameriški No Use For A Name in Lagwagon, hrvaški Overflow ter domača Elvis Jackson in Nervous Stompin. Organizatorji festivala Riversplash - Reggae Music & Culture 2010 pa so medtem sporočili, da letos enega naših najbolj znanih poletih festivalov kljub prvotnim drugačnim napovedim ne bodo pripravili. Odločitev naj bi bila “posledica oteženih gospodarskih razmer in posledičnih težav pri pridobivanju sponzorskih sredstev”.

Potujmo po Jugi
- Potem ko se je iztekel Exit, nam naslednjo priložnost za glasbeni skok v nedrja nekdanje skupne države ponuja Demo fest, ki bo letos že tretjič brezplačno potekal na trdnjavi Kastel v Banjaluki. Med 21. in 24. julijem bo gostil Stereo MC’s, Kirila Džajkovskega, New York Pony Club, ki so nedavno gostovali tudi v Ljubljani, in Fun Lovin’ Criminals, nastopilo pa bo tudi 36 bendov iz bivše skupne države, ki so jih med 370 prijavljenimi izbrali na natečaju.

Sarajevski filmski cirkus - Še eno priložnost za obisk nekdanjih bratskih republik ponuja 16. Sarajevo Film Festival, ki je napovedan med 23. in 31. julijem. Žiriji bo tokrat predsedoval romunski režiser Cristi Puiu, častni gost festivala bo oskarjevec Morgan Freeman, festival pa bo odprl film Cirkus Columbia režiserja Danisa Tanovića.

Kaj boste počeli 24. julija?
- Režiserja Ridley Scott in Kevin MacDonald sta se lotila projekta Life in a Day, ki naj bi prihodnjim generacijam pokazal, kako je bilo živeti 24. julija 2010. V filmu bosta uporabila scene, v katerih bo prikazan tisti dan v vsakdanjem življenju posameznikov in ki bodo jih bodo na video portal YouTube naložili njegovi uporabniki. Najboljše posnetke bosta vključila v film, izbrance bosta navedla kot soavtorje, še dodatnih 20 izbrancev pa bo povabljenih na filmski festival v Sundanceu, kjer bodo film prikazali.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.