|  Mladina 29  |  Kultura

revolver

Trnfest se vrača - Med 27. julijem in 29. avgustom bo v okviru ljubljanskega KUD-a France Prešeren potekal 19. tradicionalni festival Trnfest, ki napoveduje 34 dni in večerov brezplačnega dogajanja za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav, filmskih projekcij in tudi za najmlajše. Festival bodo odprli Demolition Group in zaprli Laibach, med najbolj pričakovanimi nastopajočimi v tistih vmesnih dnevih pa so nedvomno ameriški hip hop alternativci Anti-Pop Consortium, ki so napovedani 6. avgusta. Več o programu na www.kud-fp.si.

Petelinji zajtrk na odru - Knjižna uspešnica Ferija Lainščka Petelinji zajtrk se po uspešni filmski adaptaciji, ki je v režiji Marka Naberšnika v slovenske kinodvorane pritegnila rekordno število gledalcev, zdaj seli tudi v gledališče. V Mestnem gledališču Ptuj bodo 9. oktobra premierno uprizorili monodramo z naslovom Gajaš, arestant, v kateri bodo prikazali, kaj se je zgodilo s priljubljenim literarnim in filmskim junakom, potem ko je tistega usodnega jutra nameril pištolo v enega izmed svojih tovarišev in pritisnil na petelina. Poleg Lainščka in Naberšnika bo v ekipi ponovno tudi Vlado Novak, ki bo upodobil Gajaša.

Še en maraton po klubih - Znani so finalisti letošnjega Klubskega maratona, na katerem je Radio Študent že desetič zapored iskal obetavne domače glasbenike in glasbene skupine. Od septembra do novembra bodo na turneji po domačih klubih nastopili Errorist, God Damn It, Boys, It’s Everyone Else, Spock Studios, Sportbilly krši embargo in Stojan Knežević.

Še ena vrnitev v 80. leta - 23. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani nastopil Boy George, še eno zvezdniško ime iz 80. let, ki pa ni bilo znano le po glasbi, temveč tudi po ekstravagantnem stilu.

Slovenci v Motovunu
- Od 26. do 30. julija bo potekal 12. Motovun Film Festival, na katerem se bo letos kot država partnerica predstavila Slovenija. V glavnem programu festivala bosta predstavljena filma Slovenka Damjana Kozoleta in 9:06 Igorja Šterka, v okviru retrospektive Novi slovenski film pa bodo predvajani igrani filmi V leru Janeza Burgerja, Kruh in mleko Jana Cvitkoviča, Zvenenje v glavi Andreja Košaka, Rezervni deli Damjana Kozoleta in Kratki stiki Janeza Lapajneta ter dokumentarni, kratki in eksperimentalni filmi. Predsednik žirije bo Karpo Godina, predstavljen pa bo tudi izbor njegovih dokumentarcev iz 70. let.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.