Damjana Kolar

 |  Mladina 31  |  Kultura

Kamfest

Od 8. do 21. avgusta v Kamniku

Darkwood Dub

Darkwood Dub
© Arhiv Mladine

Poletno dogajanje v Kamniku bo že šestič zapored popestril festival Kamfest, na katerem se bo v 14 dneh predstavilo več kot 40 izvajalcev z glasbenim, gledališkim in otroškim programom. Nastopili bodo Neca Falk z Mačjim mestom, hrvaška etno zasedba Kries, hrvaški surf rockerji The Bambi Molesters, kultna srbska skupina Darkwood Dub, francoski Flying Orkestar, domači Mljask, Jararaja, Dalaj Eegol, Terrafolk in drugi. V okviru festivala bodo potekale tudi štiri kreativne delavnice, letošnji novosti pa bosta plesišče za mestno kavarno Veronika in sodelovanje z MAKfestom, festivalom mladinske altruistične kulture, v okviru katerega se bodo predstavili Melodrom, Narat, Neisha in Jani Kovačič.
Več o programu nam je povedala programska voditeljica festivala Ana Duša: “Začnimo pri festivalu: festival je praznovanje, Kamfest je praznovanje - še najbolj praznovanje skupnosti, sredi katere nastaja. Letos je velik poudarek na povezovanju festivala z mestom, predvsem skozi štiri kreativne delavnice (arhitekturno, pripovedovalsko, gledališko in glasbeno) in skozi poskus vzpostavitve mestnega plesišča. Kar se programa tiče, nikakor ne gre spregledati sopranistke Irene Preda (15. avgusta ob 20. uri), škotskih pripovedovalcev Toma Muira in Lawrenca Tullocha (12. avgusta ob 22. uri) in med festivalom nastale glasbene skupine Godalkarji (20. avgusta ob 20. uri). In pa seveda MAKfesta, ki mu 16. avgusta posojamo vsa svoja prizorišča.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.