|  Mladina 31  |  Kultura

Revolver

Javni sektor bere Družino - Zadnje merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS), ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice, je postreglo z za marsikoga presenetljivimi podatki o tem, katere spletne medije najpogosteje obiskujejo zaposleni v javnem sektorju. Največ jih je pritegnila spletna stran katoliškega tednika Družina, sledita ji spletna stran Slovenske tiskovne agencije in Mladine, četrto mesto je najverjetneje zaradi dopustniškega obdobja pripadlo spletni strani turistične agencije Kompas, peto mesto pa družinskemu portalu Bambino.

Smeh na gradu
- Od 22. do 25. avgusta bo ljubljanski grad gostil 3. festival stand up komedije - Panč, na katerem se bo predstavilo 24 domačih in tujih stand up komikov. Od domačih med drugim Vid Valič, Boštjan Gorenc - Pižama, Tin Vodopivec, Perica Jerković, Vinko Šimek, tuje zvezde pa bodo Britanca Dave Thompson in Adam Bloom ter Američan Scott Capurro.

Oča gre v Benetke
- V okviru 67. beneškega filmskega festivala bo od 1. do 11. septembra potekal 25. mednarodni teden kritike, kjer se bo med sedmimi izbranimi prvenci s svojim prvim igranim filmom Oča predstavil tudi Vlado Škafar. Filmi bodo tekmovali za nagrado za najboljši prvenec in nagrado za filmsko odličnost.

Od Ionesca do Pamuka - Na 17. mednarodnem festivalu uprizoritvenih umetnosti ExPonto, ki se Ljubljani obeta med 15. in 22. septembrom, bo na ogled 15 dogodkov tujih in domačih avtorjev, največje pozornosti pa bosta gotovo deležni predstavi, ki bosta odprli in zaključili festival, saj bosta to premierno uprizorjena projekta mednarodne koprodukcije. Prvega pripravlja znani režiser Silvio Purcarete (Ionescov Kralj umira), drugega pa mladi makedonski režiser Martin Kočovski (Ime mi je rdeča, po motivih istoimenskega romana Orhana Pamuka). Več na www.exponto.net.

Stop za nožni listek
- V Ljubljani je nedavno gostovala razstava predmetov, ki jih je imel nekoč v lasti Elvis Presley. V minulih tednih pa je malo manjkalo, da bi se med Elvisovo memorabilijo vpisali tudi medicinski instrumenti in drugi predmeti, ki so jih leta 1977 uporabili na pokojnem kralju roken-rola. Dražbo v Memphisu, na kateri so nameravali za okoli 9000 evrov med drugim prodati tudi plastične rokavice in kartonček za nožni prst, so na koncu odpovedali, saj avtentičnosti predmetov ni bilo mogoče dokazati. O etičnosti prodaje takšnih predmetov se seveda ni vprašal nihče.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.