|  Mladina 34  |  Kultura

Revolver

Neodvisni Prestopi - Od 27. do 29. avgusta bo v Mariboru potekal 1. mednarodni festival neodvisnega gledališča Prestopi, ki bo gostil številne domače in tuje umetnike ter združil sveže slovenske in tuje gledališke prakse, ki prepletajo različne uprizoritvene zvrsti, kot so dramsko, lutkovno in gibalno gledališče, v zaokroženo celoto.

Pokopališki metal
- Na brezplačnem ‘open air’ koncertu ob zaključku Festivala Kunigunda bodo jutri, 28. avgusta, ob 21. uri pred Mladinskim centrom Velenje nastopili legendarni slovenski metalci Interceptor, ki bodo na ‘poslovilno-krstnem’ koncertu zadnjič zaružili s starim solo kitaristom in preigravali svoje največje uspešnice s prvih treh albumov. V nadaljevanju bodo z novim članom premierno predstavili tudi nekaj svežega materiala s četrtega albuma, ki bo na voljo naslednje leto, ob 20. obletnici delovanja benda. Posebni gostje bodo Epidemic, ustanovitelji tako imenovanega graveyard metala.

Šalabajzerji lajv
- Vstopnice za živi šov Jurija Zrnca in Lada Bizovičarja “Notpadu lajv?!” 18. septembra v še po barvi dišečih Stožicah grejo po podatkih organizatorjev dobesedno za med, saj naj bi bile tiste, ki omogočajo smeh s tribun, že razprodane, to pa pomeni, da je že več kot 10.000 ‘šalabajzerjev’ potrdilo svoj prihod na prvo nešportno prireditev na razvpitem novem stadionu. Organizatorji zamudniške ljubitelje humorja pomirjajo z novico, da so po dogovoru z upravljalcem stadiona začeli prodajati še vstopnice za sedišča in stojišča v parterju. Lepa beseda: “Kup karto, busanc!” je očitno lepo mesto našla.

Eksperimentalno
- Akademski slikar Marko Batista bo 1. septembra v Galeriji Kapelica premierno predstavil nov eksperimentalni intermedijski performans H220, s katerim nadaljuje zvočno-vizualna raziskovanja iz serije projektov z naslovom Hibridne strukture in dislocirani objekti. S pomočjo tehnologije se osredotoča na oblikovanje hibridnega okolja nelinearnih struktur in dislociranih matric. Preverite (in poročajte, po možnosti v slovenščini).

Cankarjada
- Od 3. do 12. septembra bo na Vrhniki potekal festival Cankarjada, na katerem se bodo med drugim predstavili improvizatorji Dejmo stisnt teater, na ogled bosta monokomediji Gorana Vojnovića Čefurji raus! in Damirja Avdića Most na krvi ter koncerta Let 3 in Melodrom.

Zid v Zagrebu - V drugi polovici naslednjega leta naj bi pri naših sosedih gostoval karizmatični multiinštrumentalist Roger Waters, nekoč član kultne zasedbe Pink Floyd, ki naj bi v hrvaški prestolnici postavil svoj megalomanski projekt The Wall Live, kakopak po motivih komercialno najodmevnejšega albuma te bržčas najvplivnejše rock skupine vseh časov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.