Borut Mekina

 |  Mladina 37

Plače v krizi

Najbolje plačani menedžer v državi Ivan Zidar si tudi v času največje krize ni znižal plače. Je pa odpustil delavce in prosil državo za pomoč. Po njegovih stopinjah hodijo tudi preostali najbolje plačani.

Ivan Zidar, 793 tisoč evrov

Ivan Zidar, 793 tisoč evrov
© Matej Leskovšek

Zaradi spremenjenega zakona o gospodarskih družbah so morala podjetja letos prvič razkriti prejemke posameznih članov uprav. Mnoga med njimi so to zaradi transparentnega poslovanja počela že doslej, mnoga pa so podatke skrivala. V največjem gradbenem podjetju v državi, v SCT-ju denimo, doslej nikoli niso razkrili, kakšno plačo prejema njihov prvi človek, Ivan Zidar. V zadnjem letnem poročilu za leto 2009 pa so to le morali storiti. In sedaj je tudi znano, od kod bojazen pred razkritjem: Ivan Zidar je namreč najbolje plačani slovenski menedžer. Še celo v kriznem letu 2009 so njegovi letni prihodki znašali kar 793.744 tisoč evrov, kar je mnogo več celo od dosedanjih »rekorderjev«, ki sedijo v Krkini upravi. Na vrhu je Zidar.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.