kapsule

Dan, ko bo obstala Zemlja: Ne rimejk, ampak original, v katerem v Ameriki pristane vesoljska ladja, ki hladni vojni zagrozi z likvidacijo. Sci-fi šoker via Robert Wise. Letnik '51.

Moja draga Klementina: Klasični vestern iz leta 1946, v katerem je O.K. Corral okej le za Wyatta Earpa in Doca Hollidaya. Via John Ford. Henry Fonda & Victor Mature.

Laura: Detektiv se zaljubi v mrtvo žensko, za katero se izkaže, da je živa. Klasični film noir via Otto Preminger. Letnik '44. Gene Tierney, Dana Andrews & Clifton Webb.

Sojenje v Nürnbergu
: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Marlene Dietrich, Judy Garland in Montgomery Clift - vse pove naslov. Bomba! Letnik '61.

Obsedenost: Moški, ki mu ugrabijo hčerko, se leta kasneje zaplete s punco, ki ga zelo spominja na hčerko. Briljantni triler Briana De Palme. Cliff Robertson & Genevieve Bujold.

Spremljevalec: Hustlerja, ki zabava jet-set dame, dobri nameni pahnejo v past. Fina revizija Ameriškega žigola via Paul Schrader. Woody Harrelson & Kristin Scott Thomas.

Atentat na Richarda Nixona
: Mali človek sklene, da bo z atentatom demonstriral moč pozitivnega mišljenja. Antipopulistično zrno soli. Po resnični zgodbi. Sean Penn.

Rešilni čoln: Rešilni čoln, na katerega zlezejo brodolomci, postane mikrokozmos II. svetovne vojne via Alfred Hitchcock. Letnik '44. Po zgodbi Johna Steinbecka. Tallulah Bankhead.

Osamljeni Volk McQuade
: Banditi v tejle fu-verziji vojne proti terorju so tako neumni, da ranijo hčerko Chucka Norrisa. Kul B postvestern via Steve Carver. Plus David Carradine.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.