|  Mladina 40  |  Kultura

revolver

Ogenj, strast in flamenko - Ljubljanski Cankarjev dom bo od 18. do 21. oktobra gostil Slovenski ognjeni festival (SIFF). Za uvod bo poskrbel idejni oče festivala Angel Palka, ki v Gallusovi dvorani napoveduje glasbeni spektakel, tokrat skupaj z Double Orchestra in mnogimi gosti, med katerimi bosta tudi Vlado Kreslin in skrito presenečenje. Nato se bodo zvrstili še dogodek Flamenko osv(ob)aja (Živa Heričko in Tomaž Pačnik z gosti), večer tradicionalnega flamenka in večer klasične kitare.

Ponavljanka sestavljanka - Didžeja Borka in Bakto pripravljata avdio-vizualni dogodek z imenom Ponavljanka sestavljanka, v katerem bosta z didžejevskimi in vidžejevskimi orodji v živo remiksala fragmente zgodovine popularne kulture. Miks vsega živega, od kultnih filmskih sekvenc do trapastih propagandnih sporočil in nezdružljivih glasbenih žanrov, bo 19. oktobra na posluh in ogled v ljubljanskem klubu K4, 8. novembra pa tudi v Kinodvoru.

Ramonebrejkersi - 21. oktobra se v ljubljanski Cvetličarni obeta nekoliko presenetljiv dvojni koncert, na katerem bodo nastopili član legendarne skupine Ramones Marky Ramone s skupino Blitzkrieg in srbski rockerji Partibrejkers. To bodo Ramonebrejkersi!

Praznik špageti vesterna
- V Cankarjevem domu se od 15. do 24. oktobra obeta Antologija italijanskega špageti vesterna, kjer bo predstavljen izbor najboljših, najdrznejših, najbolj norih in absurdnih špageti vesternov, ki so jih ustvarili Sergio Leone, Lucio Fulci, Sergio Sollima, Giulio Petroni in drugi.

Chopinovih dvesto
- Skladatelj in avtor multimedijskih vsebin Stane Špegel je 200. obletnico rojstva skladatelja Frédérica Chopina obeležil z albumom Chopen ReModeled, na katerem je priredil njegova dela in jih nadgradil z video filmi. Projekt bo 3. decembra predstavil v velenjskem Domu kulture, kjer bo združil moči s Plesnim teatrom Velenje, že to soboto, 9. oktobra, pa bo nekaj remiksov vključenih tudi v nastop, ki ga skupaj z Laibachom pripravlja v okviru 4. video festivala Električne podgane sanjajo video sanje.

Prestižno povabilo
- Gledališka predstava Macbeth after Shakespeare/Macbeth po Shakespearju v produkciji Mini teatra in režiji Ivice Buljana, ki je zaradi številnih nagrad in povabil na festivale po vsem svetu postala prava uspešnica, bo 9. in 11. oktobra prikazana na prestižni gledališki manifestaciji 5. gledališka olimpijada v Seulu v Južni Koreji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.