|  Mladina 41  |  Kultura

revolver

Gledališko olimpijsko zlato - Gledališka predstava Macbeth after Shakespeare/Macbeth po Shakespearju v produkciji Mini teatra in režiji Ivice Buljana je v teh dneh nadvse uspešno gostovala na prestižni gledališki manifestaciji 5. gledališka olimpijada v Seulu v Južni Koreji. Predstava, ki je zaradi številnih nagrad in povabil na festivale po vsem svetu postala prava uspešnica, je namreč spet prepričala kritiške oči, saj se ekipa domov vrača z zlato medaljo.

Imamo finalista!
- Mednarodna strokovna žirija pod vodstvom Karole Kraus, direktorice Muzeja moderne umetnosti (MUMOK) na Dunaju, je med več kot 1000 prijavljenimi deli izbrala dela petih mladih umetnikov, ki se bodo potegovali za nagrado Henkel Art.Award 2010. Finalisti, ki se potegujejo za denarno nagrado v višini 7000 evrov, razstavo v domači državi in samostojno razstavo v muzeju MUMOK, so Tao G. Vrhovec Sambolec (Slovenija), Pavel Braila (Moldavija), Maksymilian Cieslak (Poljska), Özlem Sulak (Turčija) in Gergely Hory (Madžarska).

Medijska koalicija proti Murdochu
- V Veliki Britaniji smo te dni priča medijski koaliciji, ki se je še pred časom zdela povsem nemogoča. Lastniki konservativnih časnikov Daily Telegraph in Daily Mail so se združili z liberalnim Guardianom in laburističnim Daily Mirrorjem, in sicer zato, da bi skupaj preprečili medijskemu mogotcu Rupertu Murdochu, da bi v celoti prevzel mrežo BSkyB, v kateri ima s skoraj 40-odstotnim lastniškim deležem že zdaj velik vpliv. Do upora je prišlo zato, ker naj bi imela takšna koncentracija medijskega lastništva lahko usodne posledice na medijsko pluralnost, saj je Murdoch znan po naklonjenosti trenutno vladajočim konservativcem in tudi po vtikanju v medijske vsebine.

Blues po postojnsko
- 28. oktobra se bo začela že sedma sezona festivala Postojna Blues, na kateri bo nastopil Sherman Robertson. V naslednjih mesecih bodo sledili še Tom Principato (18. novembra), Hans Theesink (20. januarja), L. A. Jones & The Blues Messengers (17. februarja), Mississippi Heat (17. marca) in Bob Margolin (21. aprila).

Na vse ali nič
- Sušo kvizov na naših televizijah naj bi kmalu prekinili na TV3, kjer po umiku Jonasovega Trenutka resnice napovedujejo licenčno oddajo Vse ali nič, ki jo bo vodil Milan Gačanovič. Tega bolj poznamo iz modnega sveta, v medijih pa je največ nastopal kot jezični komentator Popovega resničnostnega šova Big Brother.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.