Mediterraneo

Ironično, na dan, ko se v ljubljanskem Cankarjevem domu začenja festival špageti vesternov, tipičnih mediteranskih filmov, se v koprskem Planetu Tuš začenja prvi Mednarodni festival evropskega in mediteranskega filma, pospremljen s top scenaristično delavnico, okroglimi mizami, posebno projekcijo Salvatoresovega Mediterranea, kvintesenčnega mediteranskega eposa, in nič manj posebnimi projekcijami treh filmov, ki jih je posnel pokojni Vilko Filač, eden izmed največjih sodobnih direktorjev fotografije - prav njemu je festival tudi posvečen. Ob tem vas čaka še slab ducat tekmovalnih filmov, borcev za Zlati rog, med katerimi so tudi dokumentarec o vojaških kuharjih (Zgodovina kuhanja), morbidne hrvaške povojne Metastaze, tujejezični oskarjevec Skrivnost njihovih oči, Tornatorejeva Baaria (Cinema Paradiso 2), bio Serga Gainsbourga (Gainsbourg), Gabriel García Márquez (Ljubezen in drugi demoni) in kakopak Štirje levi, britanska farsa o džihadizmu, terorju in vplivu Levjega kralja na tragično občutje sveta, ki bi ji morali natakniti tako Zlati rog kot tujejezičnega Oskarja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.