Marjan Horvat

 |  Mladina 44

Zatajevanje

Hilda in Boštjan M. Turk

Boštjan M. Turk

Boštjan M. Turk
© Denis Sarkić

Nedavno je v Odmevih dr. Boštjan M. Turk - z Delovim urednikom Alijem Žerdinom sta komentirala nizko podporo vladi v javnosti - opozoril, da tiči vzrok za naše težave v »negativni selekciji«, ki ne omogoča, da bi se prebili v ospredje drugačni ljudje. »Jaz vidim boljše, inteligentne ljudi, poštene ljudi vsak dan. Ne razumem, kakšno družbeno nadstavbo je ustvarila Slovenija v tej svoji socialistični ali postsocialistični tranziciji, da je na vrhu nekdo, kot je Hilda Tovšak.« In še pribil: »Jaz človeka, kot je Hilda Tovšak, nisem, nisem v svojem življenju srečal.«
Zanimivo. Turk namreč ni zatrjeval, da v življenju ni srečal Hilde Tovšak, zdaj že odstranjene direktorice Vegrada, ampak »človeka, kot je Hilda Tovšak«. Njo pa je zagotovo poznal, saj sta bila sredi devetdesetih oba pri Peterletovih Slovenskih krščanskih demokratih (SKD) in vse do združitve s Slovensko ljudsko stranko leta 2000 na pomembnih političnih položajih v SKD. Tovšakova je bila sprva predsednica regionalnega odbora SKD, zaposlena v Vegradu, leta 1995 pa je bojda na prav nič lep način namesto Vide Čadonič Špelič prevzela mesto glavne tajnice stranke. Turk je bil v tistih časih predsednik ljubljanskega odbora SKD.
No, očitno Turk ni srečal takšne Hilde, kakršna je bila kot direktorica Vegrada, skoraj neverjetno pa je, da je ne bi srečal kot glavne tajnice svoje stranke. Po izjavi Čadoničeve za Žurnal 24.si je bila vsa pasja »na osebni in tudi na politični ravni«. Lojze Peterle ne vidi »povezave med njo, kar je bila v političnem smislu, in njo po odhodu v gospodarstvo«. In če sledimo Turku, je glavna tajnica SKD po poti negativne kadrovske selekcije prišla na čelo Vegrada.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.