|  Mladina 44  |  Kultura

revolver

Rdeči alarm že zvoni - Kmalu boste prišli na svoj račun tisti bralci Mladine, ki ste se ob vsakotedenskih objavah nadaljevanj kultnega stripa Tomaža Lavriča Rdeči alarm na naših zadnjih straneh spraševali, kdaj bo na voljo celoten album v knjižni obliki. Album, v katerem bosta originalni strip in novo nadaljevanje, v sodelovanju Mladine in Stripburgerja izide 19. novembra. Cena broširane izdaje bo 12 evrov, cena trde vezave pa 18 evrov.

Odpovedani filmski festival
- Festivalski odbor Dokumentarci v Mariboru - DokMa 2010 se je odločil, da letos tega uveljavljenega filmskega festivala ne bo. Razlog za takšno odločitev je nejasno financiranje, saj odboru do začetka oktobra ni uspelo dobiti zagotovil o ustrezni finančni podpori festivala, ki so ga nameravali letos pripraviti že sedmič. Organizatorji pri tem opozarjajo na neurejeno podeljevanje javnih sredstev in s to finančno negotovostjo povezano okrnjeno zaupanje partnerjev v sam festival.

Satriani se vrača
- Še pred slovitim kitaristom Paulom Gilbertom, ki bo 30. novembra nažigal v ljubljanski Cvetličarni, bo 10. novembra v Hali Tivoli nastopil Joe Satriani, tehnično eden najbolj dovršenih in uglednih kitaristov v zgodovini rock glasbe. V Ljubljano se vrača po šestih letih.

Še en glasbeni dokumentarec
- V zadnjem času je nastalo kar nekaj dokumentarnih filmov o slovenskih glasbenih skupinah, denimo o Pankrtih in Kuzlah, 24. novembra pa bo v ljubljanskem Kinu Šiška premierno prikazan še dokumentarni film o skupini Big Foot Mama. To je na koncertih spremljala ekipa Benjamin produkcije, v filmu pa poskuša predstaviti dejanski svet banda, ki deluje na slovenskih tleh že 20 let. Film bo 2. in 3. decembra predvajan tudi v Tuševih kinematografih, pozneje pa še v Art Kino mreži.

Povrnili zdravo pamet? - Znana ameriška satirika Jon Stewart in Stephen Colbert, ki ju poznamo iz oddaje The Daily Show, sta v soboto uresničila večmesečno napoved in v Washingtonu izvedla javno manifestacijo z naslovom Zborovanje za vrnitev zdrave pameti/strahu, namenjeno umiritvi političnih strasti in prepirov v ZDA. Dogodek, ki je nastal kot protidogodek zborovanju v organizaciji voditelja televizije Fox Glenna Becka, znanega tvorca teorij o levičarskih zarotah, naj bi po besedah organizatorjev pritegnil 250.000 ljudi. Becku jih je uspelo pritegniti kakšnih 100.000 manj. 1 : 0 za zdravo pamet.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.