|  Mladina 45  |  Kultura

revolver

Mediji in tablice - Teden dni po MMC RTV Slovenija sta tudi časnika Delo in Dnevnik predstavila svoji ediciji za uporabo na tabličnih računalnikih. Delo je zagnalo edicijo za Applov iPad, Dnevnik pa za Samsungov Galaxy Tab, ki ga je v nasprotju z iPadom mogoče kupiti tudi pri nas. Prvi vikend si je Delovo aplikacijo naložilo 700 uporabnikov iPada, kar je razmeroma malo, če upoštevamo, da naj bi ta časnik dnevno prodal 75-krat več tiskanih izvodov. A po drugi strani uporabnikov iPada pri nas še ni ravno veliko. Prvi odzivi na Delovo edicijo so sicer dokaj kritični, češ da gre zgolj za preslikavo tiskanega časopisa na iPadov ekran, kar naj bi pomenilo zamujeno priložnost za drugačno posredovanje vsebin. Odzivi uporabnikov Dnevnikovega Galaxy Taba medtem še prihajajo, so pa v tej časopisni hiši ob njeni predstavitvi napovedali, da naj bi se njihova izdaja razlikovala od tistih v časopisu, na spletu in telefonu.

Koncerti, koncerti - 4. decembra bo v ljubljanski Cvetličarni nastopil svetovno znan r’n’b pevec Brian McKnight. 22. februarja 2011 pa se k nam ponovno vrača finska zasedba Apocalyptica, ki kombinira simfo in metal ritme.

Piranski dnevi arhitekture - 20. in 21. novembra bo v Piranu 28. mednarodna arhitekturna konferenca Piranski dnevi arhitekture, ki bo posvečena ustanovitelju in predsedniku Vojtehu Ravnikarju (1943-2010). Tema letošnje konference je Reanimacija arhitekture, na kateri bodo soočili osem različnih arhitekturnih pogledov ter poskusili poudariti, da sta bistvo trajnostnega razvoja kakovostno arhitekturno oblikovanje in individualna moralna odgovornost.

Z brki proti raku - Slovenija se letos prvič pridružuje gibanju Movember, ki je posvečeno brkom in ki že v imenu združuje besedi brki (angl. moustache ali mo) in november. Movember pa ni le pobuda za moško obrazno okrasje, temveč tudi mednarodno gibanje za izboljšanje splošnega zdravja moških, ki vsak november uspešno zbira sredstva za boj proti raku na prostati. Ker je slovenska različica za zdaj še v povojih, bodo prostovoljne prispevke tokrat namenili vodilni britanski organizaciji za boj proti raku na prostati, gibanje pa je mogoče podpreti tudi načelno, in sicer z gojenjem brkov skozi ves november. Koliko slovenskih brkotov se bo odzvalo pobudi in kako uspešna bo, bo znano 26. novembra, ko se v ljubljanskem lokalu Pri zelenem zajcu obeta Movember 2010 Party.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.