|  Mladina 46  |  Kultura

revolver

Nahajpana narava - Od 23. do 26. novembra bo v Ljubljani, v Kiberpipi, kavarni Metropol in klubu K4, potekal 4. mednarodni intermedijski festival Haip, katerega tema je Nova narava. Tokrat bo festival v obliki razstave, predavanj, performansov, delavnic in klubskega večera predstavil nekaj primerov dobrih praks sodelovanja med znanstveniki s področij nanotehnologije, sintetične biologije in drugih biotehnoloških in fizikalnih smeri ter med akterji sodobne raziskovalne umetnosti. Več na: www.haip.cc.

Kratko in elektronsko - Kulturni center Rex iz Beograda pripravlja že enajsti natečaj Kratke elektronske forme (KEF), ki vse ustvarjalce filmov, animacij, sloganov, džinglov in spletnih aplikacij poziva, naj pripravijo največ 30-sekundna dela v zvezi z bivšo skupno državo Jugoslavijo. Natečaj tokrat pripravljajo v sodelovanju z ljubljanskima Moderno galerijo in Kinodvorom ter Filmskim savezom Hrvatske, prijave pa zbirajo do 29. novembra na naslovu koord@kef.rs.

Elton kot italijanska dediščina? - Italijanska regija Campagna se je znašla pod drobnogledom EU, saj je 600.000-750.000 evrov evropskih sredstev, ki jih je dobila za ohranjanje kulturne dediščine, porabila za koncert Eltona Johna. Kako naj bi komercialni koncert britanskega pevca pomagal ohranjati kulturno dediščino, seveda ni jasno, čeprav se organizatorji izgovarjajo, da je Elton ob petju lokalne pesmi O sole mio občinstvo ganil do solz.

Monodramski vrhunec
- Od 25. novembra do 5. decembra bo v Mestnem gledališču Ptuj 8. Festival Monodrama Ptuj 2010, na katerem se bodo po izboru selektorja Alena Jelena zvrstile naslednje predstave: Skok iz kože, Sokratov zagovor, Noč čisto na robu gozdov, Rob sveta - konec igre, Sahib - impresije iz depresije, Pika, kje je tvoja nogavica in Gajaš, arestant.

Dehumaniziranih 300 - Legendarna skupina Center za dehumanizacijo (CZD) je izdala novi LP DemoNstracije ‘87 v omejeni nakladi 300 izvodov, na kateri so se znašle še neobjavljene skladbe iz leta 1987.

S puško in ribiško palico - V teh dneh je svoj resničnostni šov dobila tudi guvernerka ameriške zvezne države Aljaska Sarah Palin, ki se je leta 2008 neuspešno potegovala za položaj podpredsednice ZDA. Takrat smo si jo zapomnili po številnih nerodnih izjavah, zdaj pa naj bi ob pomoči producenta Surviverja Marka Burnetta ter oborožena s puško in ribiško palico promovirala lepote Aljaske. In zagotovo tudi svoje prihodnje kandidature.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.