|  Mladina 47  |  Kultura

revolver

Z brki proti raku - Na dan izida Mladine, v petek, 26. novembra, se lahko v ljubljanskem lokalu Pri zelenem zajcu udeležite dobrodelne prireditve Movember 2010 Party, ki jo pripravlja slovenska ekipa globalnega gibanja Movember. Bori se proti diskriminaciji brkov, hkrati pa zbira prostovoljne prispevke za boj proti moškim boleznim. Slovenska ekipa zbira sredstva za boj proti raku na prostati, na dobrodelni zabavi pa jo bo mogoče med drugim podpreti tudi z nakupom umetnih brkov in posebnih koktajlov. Izbrali bodo naj brkota in Miss Movembra, za glasbo pa bodo skrbeli Junzi (Dick&Greta, Ultrawax), Qualiass (Qualis Dead), Q-Har (DrMr) in Zinischa.

Nadaljevanje nagrajenega polarja - V Jamagučiju na Japonskem si je mogoče premierno ogledati transmedijsko instalacijo polar M, ki zaznava različne vrste sevanj ter jih prevaja v zvočni in vidni spekter, ki je dojemljiv omejenim čutnim sposobnostim človeka. Gre za delo slovenskega konceptualnega umetnika Marka Peljhana ter nemškega umetnika in glasbenika Carstena Nicolaia, s katerim nadaljujeta skupni projekt polar, za katerega sta leta 2000 prejela zlato Nike, eno najpomembnejših priznanj na področju elektronske in medijske umetnosti. Instalacija bo na Japonskem na ogled do 6. februarja, v letih 2011 in 2012 pa naj bi bila predstavljena tudi v Evropi in ZDA.

Najboljše za otroke - Kinodvorov program za otroke in mlade Kinobalon je na 15. konferenci Europa Cinemas, ki je bila od 18. do 21. novembra v Parizu, prejel nagrado Europa Cinemas za najboljši program za otroke in mlade 2010.

Mednarodno popotovanje
- Kratki igrani film E-Pigs režiserja Petra Pašića in produkcijske hiše Perfo si je med gostovanjem po mednarodnih festivalih, med katerimi so bili Short Film Corner 2010 v okviru canskega festivala, Seattle International Film Festival in British Film Institute, izboril nagrado za najboljši kratki film na festivalu The Valley Film Festival v Kaliforniji. Film je odkupila tudi televizijska hiša Arte/ZDF, in sicer za območje Nemčije, Francije, Švice in Avstrije.

Lezbični in gejevski film
- Od 27. novembra do 5. decembra se v Ljubljani, Celju, Kopru in na Ptuju obeta 26. festival lezbičnega in gejevskega filma, ki ga bo odprl perujski film Protitok, pripravili bodo tudi hommage dvema velikanoma sovjetskega filma, Eisensteinu in Paradžanovu, spomnili pa se bodo tudi ameriškega igralca Rocka Hudsona, ki je umrl pred 25 leti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.