hudo / Piškotna žlica
Užitni jedilni pribor
Saša Eržen
MLADINA, št. 48, 2. 12. 2010

© Saša Eržen
V številnih lokalih poleg skodelice toplega napitka na kavni krožniček radi pristavijo še droben prigrizek, na primer čokoladico, bonbon ali piškot. Namesto keksa in žlice bi bila lahko kavi, kakavu ali čaju priložena kar piškotna žlica. Ta je hkrati pribor in prigrizek, kot nalašč za sinhrono mešanje napitka, oblizovanje smetane ali mlečne penice in grizljanje razmočenega piškota. Potrebne pa je kar precej andahti, da se okusna žlica, ki jo pomakamo v izbrani napitek, ne razmoči preveč in ne razpade prehitro; najprimernejši mediji za njeno rabo so vroča čokolada, mousse, panna cotta ali puding, njen užitni značaj pa se dobro poda tudi k sladoledu, ledeni kavi, sadni kupi ipd. Ekološka različica žlice za enkratno uporabo je tako naravnost idealna za pogostitve na različnih dogodkih.
ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Saša Eržen
MLADINA, št. 48, 2. 12. 2010

© Saša Eržen
V številnih lokalih poleg skodelice toplega napitka na kavni krožniček radi pristavijo še droben prigrizek, na primer čokoladico, bonbon ali piškot. Namesto keksa in žlice bi bila lahko kavi, kakavu ali čaju priložena kar piškotna žlica. Ta je hkrati pribor in prigrizek, kot nalašč za sinhrono mešanje napitka, oblizovanje smetane ali mlečne penice in grizljanje razmočenega piškota. Potrebne pa je kar precej andahti, da se okusna žlica, ki jo pomakamo v izbrani napitek, ne razmoči preveč in ne razpade prehitro; najprimernejši mediji za njeno rabo so vroča čokolada, mousse, panna cotta ali puding, njen užitni značaj pa se dobro poda tudi k sladoledu, ledeni kavi, sadni kupi ipd. Ekološka različica žlice za enkratno uporabo je tako naravnost idealna za pogostitve na različnih dogodkih.