hudo / Piškotna žlica

Užitni jedilni pribor

Saša Eržen
MLADINA, št. 48, 2. 12. 2010

/media/www/slike.old/mladina/phudo48.jpg

© Saša Eržen

V številnih lokalih poleg skodelice toplega napitka na kavni krožniček radi pristavijo še droben prigrizek, na primer čokoladico, bonbon ali piškot. Namesto keksa in žlice bi bila lahko kavi, kakavu ali čaju priložena kar piškotna žlica. Ta je hkrati pribor in prigrizek, kot nalašč za sinhrono mešanje napitka, oblizovanje smetane ali mlečne penice in grizljanje razmočenega piškota. Potrebne pa je kar precej andahti, da se okusna žlica, ki jo pomakamo v izbrani napitek, ne razmoči preveč in ne razpade prehitro; najprimernejši mediji za njeno rabo so vroča čokolada, mousse, panna cotta ali puding, njen užitni značaj pa se dobro poda tudi k sladoledu, ledeni kavi, sadni kupi ipd. Ekološka različica žlice za enkratno uporabo je tako naravnost idealna za pogostitve na različnih dogodkih.

ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?


Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay.

Tedenski zakup ogleda člankov
> Za ta nakup se je potrebno .


Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine. Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje.


Saša Eržen
MLADINA, št. 48, 2. 12. 2010

/media/www/slike.old/mladina/phudo48.jpg

© Saša Eržen

V številnih lokalih poleg skodelice toplega napitka na kavni krožniček radi pristavijo še droben prigrizek, na primer čokoladico, bonbon ali piškot. Namesto keksa in žlice bi bila lahko kavi, kakavu ali čaju priložena kar piškotna žlica. Ta je hkrati pribor in prigrizek, kot nalašč za sinhrono mešanje napitka, oblizovanje smetane ali mlečne penice in grizljanje razmočenega piškota. Potrebne pa je kar precej andahti, da se okusna žlica, ki jo pomakamo v izbrani napitek, ne razmoči preveč in ne razpade prehitro; najprimernejši mediji za njeno rabo so vroča čokolada, mousse, panna cotta ali puding, njen užitni značaj pa se dobro poda tudi k sladoledu, ledeni kavi, sadni kupi ipd. Ekološka različica žlice za enkratno uporabo je tako naravnost idealna za pogostitve na različnih dogodkih.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si.

Delite članek:


Preberite tudi

TV komentar

»Dajte nehat’«

Kdo ob taki komercialni televiziji potrebuje propagandna trobila?

Kaj skrajna desnica v Sloveniji počne že desetletja?

IZJAVA DNEVA

Intervju

»Na skrajni desnici imamo fantovski klub, le da so fantje v resnici dečki«

Éric Fassin, sociolog