|  Mladina 49  |  Kultura

revolver

Poplesovanje v Stožicah - Naslednji petek, 17. decembra, bo v Areni Stožice nastopil ta čas en najbolj popularnih producentov in didžejev plesne elektronske glasbe, večkrat nagrajeni pariški zvezdnik David Guetta, ki si je prepoznavnost ustvaril s svojimi razvpitimi partiji na Ibizi, pa tudi s sodelovanji s številnimi pop glasbeniki (Kylie Minogue, Madonna).

Labirint umetnosti
- V ponedeljek, 13. decembra, bodo začeli pri Fužinskem gradu v Ljubljani v okviru umetniškega projekta Labirint umetnosti, ki nastaja v produkciji zavoda Exodos Ljubljana, saditi skoraj 300 kanadskih čug. Pri sajenju dreves, ki bo trajalo deset dni, bo sodeloval tudi idejni oče projekta, bolgarski umetnik Venelin Šurelov, ki pravi, da bo labirint zdaj končno zaživel, saj ga bo prepustil naravi, ki ga bo oblikovala po svoje in tako nadgradila, ljudje pa bodo v njem sproščeno uživali v hoji in branju ter s tem postali del umetnosti. V osrčju labirinta bo kmalu po sajenju zaživel pokrit bralni kotiček, uredili bodo tudi sprehajalno pot, spomladi 2011 pa bo sledila še uradna otvoritev.

Resnična Gaza
- Novinar Mladine in Radia Študent Erik Valenčič bo mesec dni preživel med domačini v Gazi. Njegova pričevanja iz prve roke lahko sproti spremljate na posebnem blogu in Radiu Študent, pozneje pa bodo objavljena tudi v Mladini.

Roman na USB-ključu - Študentska založba je na nedavnem Slovenskem knjižnem sejmu predstavila posebno izdajo romana Ne povej, kaj si sanjala Ferija Lainščka. Izdaja je posebna zato, ker gre za zvočni posnetek romana na USB-ključu, ki omogoča drugačno “konzumacijo” literarnega dela, in to prek različnih naprav, hkrati pa roman približa tudi tistim, ki imajo prizadet vid. Roman bere Carmen L. Oven, priložena pa sta mu Lainščkov videoportret v režiji Dušana Jovanovića in avtorjeva kompletna bibliografija.

Max na spletu
- Pogrošne vsebine, ki ste jih pod taktirko našega novinarja Maxa Modica doslej lahko spremljali na podstrani spletne strani Mladine, imenovani Vibrator, boste lahko po novem našli na samostojni spletni strani z naslovom www.maxmodic.si.

Za Fotografijo leta 2011 - Revija Emzin razpisuje natečaj Fotografija leta 2011, ki bo tokrat potekal že sedemnajstič, da bi tako spodbudila razvoj kakovostne avtorske in reportažne fotografije. Tema natečaja je poljubna, o izboru fotografij pa bo odločala mednarodna strokovna žirija. Rok za oddajo je 17. januar 2011, prijave pa sprejemajo na naslovu: Emzin, Metelkova 6/II, Ljubljana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.