|  Mladina 51  |  Kultura

revolver

Sanjalci zgodb v knjigi - Zagotovo je dober znak, ko na natečaj za najboljšo kratko zgodbo prispe kar 321 del. Toliko jih je namreč prispelo na literarni natečaj spletnega portala www.siol.net, Sanjam zgodbo, 20 najboljših pa je zdaj tudi objavljenih v istoimenski knjigi, ki je ta teden izšla pri založbi Sanje. Komisija, ki so jo sestavljali Boštjan Gorenc - Pižama, Manca Čujež in Franci Valjavec, je med 20 najboljših uvrstila tudi zgodbo z naslovom Harmonika, ki jo je napisala Saša Eržen, Mladinina zbirateljica hudojčkov, bizarnih predmetov, ki jih lahko tedensko spremljate na teh straneh, v rubriki Hudo. Hudo!

Koncertovanje v 2011
- Med odmevnejšimi glasbenimi ustvarjalci, ki bodo pri nas nastopili v prihodnjem letu, naj bi bila eden najbolj znanih in veseljaških didžejev Fatboy Slim, ki naj bi po neuradnih podatkih 29. aprila nastopil v ljubljanskih Stožicah, in britanski pevec Elton John, ki naj bi, kot obljublja organizator dogodka Simple Events Agency, s spremljevalno skupino 2. julija nastopil na Mestnem stadionu v Izoli.

Zimski Panč
- Zimska edicija festivala stand-up komedije Panč se obeta 28. in 29. januarja v Ljubljani ter Mariboru, na njej bodo nastopili najboljši domači in tuji komiki. Glavni zvezdi festivala bosta britanska komika Tom Allen in Carly Smallman.

Naj nadaljevanke in filmi
- Ob koncu leta že tradicionalno nastajajo lestvice vseh mogočih osebnosti, stvari in dogodkov, ki so zaznamovali iztekajoče se leto. Ameriški filmski inštitut je tako postregel z lestvico najboljših nadaljevank leta 2010. To so (brez vrstnega reda) Mad Men, Glee, Modern Family, The Big C, Boardwalk Empire, Breaking Bad in The Walking Dead. Ista ustanova je izbrala tudi najboljše filme leta. Najbolj so jih prepričali Socialna mreža, Izvor, Svet igrač 3, Pravi pogum, The Kids are All Right, Črni labod, Mesto, The Fighter, 127 Hours in Na sledi očetu. Ker so upoštevali le filme, ki so jih sofinancirali Američani, je s seznama izpadel britanski film Kraljev govor, a je ta drama, v kateri igra Colin Firth, skupaj z izobraževalnim dokumentarcem Waiting for Superman vseeno dobila posebno nagrado. Ti nagradi so sicer prvič v zgodovini podelili ravno letos.

30 let orgazma
- Srbska skupina Električni orgazam, ki jo pomnimo po hitih, kakršen je legendarni Igra rokenrol cela Jugoslavija, je ob 30-letnici svojega delovanja izdala nov, že deseti studijski album z naslovom To što vidiš to i jeste. Kdaj sledi turneja, za zdaj še ni znano.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.