Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 51  |  Kultura  |  Film

Grozljivo srečen

Henrik Ruben Genz Jakob Cedergren, Kim Bodnia

/media/www/slike.old/mladina/dvdgrozljivo_sreen.jpg

 

Robert Hansen (Jakob Cedergren) je policaj, ki se mu zgodi Twin Peaks - oh, ali pa Sand-ford, ki se je v Vročih kifeljcih zgodil londonskemu policaju Nicholasu Angelu. Tudi Hansena iz velikega mesta pošljejo v vukojebino, ruralno, zakotno, hladno, sivo, puščobno, prepišno mestece v danskem Jutlandu, kjer naj bi poskrbel za zakon in red, toda prebivalci tega mesteca se za zakon in red ne zmenijo. Imajo pač svoje običaje - idilično moralo malih ljudi in malih mest, ki lahko dolgčas preganjajo le z represijo in ksenofobijo. Reševanje nedolžnih in nedolžnosti je tako nesmiselno in tako kičasto kot junaštvo, ki pa kmalu mutira v kompromise, s katerimi skuša Hansen preprečiti, da bi končal kot Nicolas Cage v Krvavi žetvi, toda pod vplivom kafkovske iracionalnosti malega mesta ne postane Josef K., ampak Lou Ford. V malem mestu ni vsakdo svoje sreče kovač, ampak svoje sreče okostnjak.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.