|  Mladina 2  |  Kultura

revolver

Zlate ptice 2010 - Liberalna akademija je razpisala natečaj za nagrade za umetniške dosežke na področju kulture, poimenovane zlata ptica in zlato gnezdo 2010. Nagradi, namenjeni mladi in inovativni ustvarjalnosti, ki prinaša nove vsebine in estetske postopke ter drugačno razumevanje produkcije, prezentacije in distribucije umetniškega dela, bodo tokrat podelili že šestintridesetič. Predloge sprejemajo do 5. februarja na naslov: Liberalna akademija, Zlata ptica/Zlato gnezdo, p. p. 1714, 1000 Ljubljana.

Exit z Arcade Fire
- Znani so že prvi nastopajoči na letošnjem Exitu, največjem glasbenem festivalu na Balkanu. Junija v Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu pričakujejo kanadsko indi-rock senzacijo Arcade Fire, ki se je z albumom The Suburbs prebila na vse pomembnejše lestvice top albumov minulega leta, didžeja Tigo, starega prijatelja festivala Jamesa Zabielo, domačega hitmejkerja Gramophonedzie in new-raverje Hadouken!.

Poslikajmo Slovenijo
- Portal Picture Slovenia je končal natečaj Poslikajmo Slovenijo, ki je bil tokrat posvečen 20-letnici samostojne države. Zmagovalec natečaja, katerega glavni pokrovitelj je bil vladni urad za komuniciranje in s katerim so želeli obeležiti trenutek, ki spominja na življenje v Sloveniji ali ga simbolizira, je Robert Kruh s fotografijo z naslovom Ribiča, ki je nastala ob reki Krki na Otočcu.

Naj gledališčnica
- Britanska revija The Stage je dame Judi Dench razglasila za najboljšo odrsko igralko vseh časov. Dencheva je dobitnica številnih nagrad, med drugim tudi dveh oskarjev za igro v filmih Kraljica Elizabeta I. in Zaljubljeni Shakespeare. Med deset najboljših so se uvrstili tudi sir Ian McKellen, Laurence Olivier in Vanessa Redgrave.

Tolkalski miting
- Od 13. do 16. januarja v Žalcu poteka 5. mednarodni festival tolkalnih skupin Bumfest, na katerem se letos predstavljajo: Stop - Slovenski tolkalni projekt, Mas Percussion iz Španije, Percossa z Nizozemske in združeni Dave Samuels (ZDA) & Anders Åstrand (Šve) & ŠUS (Slo).

Prepoved angleščine - Kitajska administracija za medije in publikacije (GAPP) je prepovedala uporabo angleških besed v kitajskih tiskovinah. Kot je poročal CNNgo, so se v kitajskem tisku vse pogosteje pojavljali hibridi med kitajščino in angleščino, kar naj bi po besedah GAPP imelo “negativen družben vpliv na harmonično in zdravo kulturno okolje”.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.