Tomica Šuljić

 |  Mladina 4  |  Kultura  |  Plošča

Deadmau5: 4x4=12

2010, Ultra Records

+ + + + +

Deadmau5, lani številka štiri na referenčni lestvici najbolj priljubljenih DJ-ev DJ Mag.

Deadmau5, lani številka štiri na referenčni lestvici najbolj priljubljenih DJ-ev DJ Mag.
© © deadmau5.com

Kanadski glasbenik Joey Zimmerman je vse prej kot (le) še en DJ; v bistvu se zelo distancira od njihovega dela in početja. »Ne vidim tehnične vrednosti v predvajanju dveh komadov hkrati in me to jebeno dolgočasi do solz, zato upam, da bo - z vsem dolžnim spoštovanjem - ta vrsta DJ-ev izumrla, kot so dinozavri, da bodo preprosto jebeno izginili.« K temu je še prostodušno dodal: »Bog jih varuj, oni so moji kupci številka ena, tako da ne bom žalil vsakega jebenega DJ-a.« A takrat je bilo v bistvu že prepozno za relativiziranje, toda zaradi srda in besa, ki sta ju povzročili ti izjavi, se ni zmanjšala njegova priljubljenost, ki si jo ustvarja z glasbo. Deadmau5 je bil ob koncu minulega leta številka štiri na referenčni lestvici najbolj priljubljenih DJ-ev DJ Mag, takoj za Arminom van Buurenom, Davidom Guetto in Tiëstom. Deadmau5 ima za seboj armado najrazličnejših oboževalcev, samo na Facebooku jih je več kot dva milijona. Ta 30-letnik, ki je lani nastopal na olimpijskih igrah v Vancouvru, ima kapaciteto elektronskega Midasa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.