|  Mladina 4  |  Kultura

revolver

Osvojite OHO - Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. Ljubljana v sodelovanju s Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding iz New Yorka razpisuje javni natečaj za nagrado skupine OHO za leto 2011, ki je namenjena vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta. Natečaj je odprt do 18. februarja za umetniška dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa, ki so nastala v zadnjih dveh letih.

Itak tretjič - Po Florence & The Machine, Gossip in odpovedanem koncertu Goldfrapp bo v okviru Itak Džafesta 19. februarja v Kinu Šiška nastopil Plan B, ki mu je glasbeni tisk nadel vzdevek britanski Eminem.

Smeh ni greh - Danes in jutri se bo na trikotnem odru Cvetličarne pod okriljem fešte stand up komedije Festivala Panč zvrstila kopica komikov, med njimi Tom Allen (UK), Goran Furjan (HR) ter Tin Vodopivec, Mladen Pahović in Klavdija Vlaj (SLO). Gostitelj drugega dne bo Pižama. Tako rekoč hkrati bo v Klubu Cankarjevega doma štartal nov šov Café teatra Slovenija ima Avdicijo z režiserjem Gojmirom Lešnjakom - Gojcem ter Jonasom Žnidaršičem in Tilnom Artačem, ki bodo analizirali družbeno fascinacijo z bitkami talentov ter izdelali anamnezo sodobne slovenske stvarnosti. Predvidevamo, da bo hecno.

Evropa danes
- 16. februarja bo v SNG Maribor premiera velike mednarodne koprodukcije Evropa danes po motivih istoimenskega eseja Miroslava Krleže v adaptaciji in režiji Harisa Pašovića. Projekt nastaja v koprodukciji Slovenskega narodnega gledališča Maribor, East West Centra Sarajevo in Evropske prestolnice kulture Maribor 2012. V predstavi bosta nastopila Miki Manojlović in Edward Clug, glasbo pa bo v živo izvajala skupina Laibach.

Ta veseli dan kulture
- CUK Kino Šiška bo slovenski kulturni praznik proslavil s koncertom legendarnega kantavtorja Tomaža Pengova, ki bo predstavil svojo zbirko zbranih pesmi in zvočno knjigo Drevo in zvezda. Gostja bo Bogdana Herman.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.