Dekadentne najstniške zabave

Pojavile so se divje zabave, imenovane skins parties, s katerimi je francosko mladino okužila britanska televizijska serija Skins (Mularija)

/media/www/slike.old/mladina/skins_party4.jpg

 

Objavljeni »dogodek« na Facebooku je obljubljal: »Pripravljamo vam presenečenje glede kraja dogodka. Za kraj sredi Pariza boste izvedeli 24 ur pred začetkom. Dresscode: Več kot primerna ali več kot neprimerna oblačila po vaši izbiri! Nobene srednje poti, oblečene v športne čepice, trenirke in superge bomo izločali ob vhodu. Body painting! Gospodične vas bodo za 2 evra porisale po telesu. Prisotni bodo fotografi, ki bodo poskrbeli, da se boste večera spominjali. Poljubljanje po želji. Kamerman. Projekcija epizod Mularije in ... (?!!). Garderoba 2 evra po oblačilu. Kadilnica. Organizator ne bo dovolil nikakršnega nasilja, izzivalce bomo brez vračila denarja odstranili. Na voljo je samo 150 vstopnic po 15 evrov za dekleta in 150 vstopnic po 20 evrov za fante. Vstop samo z vstopnicami iz predprodaje. Za nakup pokličite Vincenta na telefon 07 86 01 33 ... Predprodaja bo v torek in v sredo od 14. do 18. ure pred cerkvijo svetega Evstahija. Izvirno oblečeni dobijo 20 brezplačnih pijač! Cena pijač: Soft-shot 2 evra, pivo 3 evre, hard 4 evre, koktajl 5 evrov. Ker so poslanci sprejeli amandma k zakonu, samopostrežnega bara ne bo. Amandma namreč prepoveduje ''konzumacijo neomejene količine alkohola proti plačilu pavšala'' in ''brezplačno ponudbo alkoholnih pijač za promocijske namene''.
Pridite, spet bomo preživeli NO LIMIT večer, z vse več alkohola in drog, sprostili se bomo in DOSTOJNO proslavili konec počitnic. Dvojec DJ-ev XY, ki na skins partijih vrtita že več kot leto, bo skinsom in skinsicam postregel z elektronsko glasbo več slogov: od elektro trasha, fidget housa, tehna do dubstepa. Pripravite ušesa, če boste že preživeli, vam bodo zagotovo počili bobniči.«
V začetku leta 2007 je britanska serija v Franciji pred televizorje prikovala rekordnih milijon in pol gledalcev, predvsem mladostnikov, ki so na forumih kmalu ustvarili pravo skupnost. Rodila se je zamisel, da bi v resničnem svetu poustvarili nepozabne razuzdane zabave, po omenjeni TV-seriji so jih imenovali kar skins partiji (ti seveda nimajo nič skupnega z obritoglavci, beseda skins je angleški slengizem, ki pomeni papirček za zvijanje cigaret in džojntov). Čeprav so snovalci nanizanke v nekaterih prizorih namenoma močno pretiravali, se je francoski mladini prav to zdelo najbolj zabavno. Dekleta so se oblekla v fluorescenčne najlonke in si nadela skoraj pravljične kostume, fantje so si slekli majice in si na še neporasla prsa napisali slogane kot »Rape me!« (Posili me!), na obraze pa so si nadeli živalske maske. Zaščitni znak zabav je postalo pretiravanje z vodko, ekstaziji ter divje poljubljanje vsevprek. Na eni prvih takšnih zabav v mestu Aix-en-Provence na jugu države so se zbrali študenti političnih ved in prava in do zgodnjega dopoldneva okušali dotlej neznane orgiastične občutke. Skins partiji so se v letu 2009 in 2010 razširili po vsej Franciji, pa tudi v Ženevo, Barcelono, v Manchester, v Belgijo, Prago, Budimpešto, Montreal in še kam. Organizatorji zabavam dajejo pomenljive naslove kot Dirty Christmas, Karnage X-mas, Guerre, Kaos, Redlight, njihovi udeleženci pa si na Facebooku nadanejo nadimke kot MikeyMike, Pandi Panda, Own You, Trash Sweet ali Illicite. Na zabavah se poistovetijo z dekadentnimi liki, ki jih upodabljajo, pri tem jim je v pomoč bogata zakladnica zamisli ekstravagantne Lady Gaga. Vso noč se slačijo, poljubljajo in seksajo z dekleti, s fanti in z obojimi, v dvoje, v troje ali še bolj množično, vedno je na voljo dovolj kokaina, hašiša, ekstazija in predvsem alkohola. Obiskovalci so lahko vse razen sramežljivi in zadržani, biti morajo »rock in glamur«, »odbiti in hiperlibertinski«, najbolj neumorni obiščejo še »black room«, kjer si lahko v temi dajo duška s komerkoli, ne da bi ga sploh videli. Ker predvsem mlajši predstavniki generacije 2.0 v teh zabavah ne vidijo nič drugega kot logično nadaljevanje kulture tektonike, v njih le še bolj uživajo, saj gredo lahko res do skrajnih meja, tu je pomembno videti in biti viden, ekshibicionizem in razuzdanost sta postala modus vivendi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.