17. 2. 2011  |  Mladina 7  |  Kultura

revolver

Mojster plakata - Od 17. marca do 25. avgusta bo v Galeriji Cankarjevega doma v Ljubljani na ogled razstava Toulouse-Lautrec: Mojster plakata, ki je nastala v sodelovanju z Les Arts Decoratifs iz Pariza. Henri de Toulouse-Lautrec je bil sloviti francoski slikar in grafik, ki je s svojim življenjem in delom simboliziral intenzivnost in eksotičnost findesieclovskega Pariza.

Spet na stadionu?
- V novi ljubljanski dvorani Stožice se glasbeni dogodki kar “prijemajo”, bližjemu stadionu pa so se doslej, morda tudi zaradi zimske sezone, povsem izogibali. Zdaj naj bi se to spremenilo, saj je skupina Siddharta napovedala, da naj bi 18. junija nastopila na novem stadionu. Siddharta je leta 2003 že razprodala Plečnikov stadion, kjer je nastopila skupaj s simfoniki. Resda pa je bila takrat na vrhuncu priljubljenosti.

Rockerski Evripid - 26. februarja bo v ljubljanskem Centru kulture Španski borci slovenska premiera Evripidove satire Kiklop v režiji Ivice Buljana, v kateri med drugimi nastopajo tudi razvpiti reški rokerji Let 3.

Natečaj za mlade bende - Na trdnjavi Kastel pri Banjaluki se konec julija spet obeta Demofest, največji tekmovalni glasbeni festival v regiji. Mladi bendi iz Makedonije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Slovenije lahko prijave oddajo do 15. marca, edini pogoj za sodelovanje pa je ta, da skupina nima uradno izdanega albuma pri kateri od glasbenih hiš na tem območju. Več na www.demofest.org.

Cockta išče igralce
- Cockta je objavila mednarodni natečaj Nevergreen, s katerim med mladimi z območja bivše Jugoslavije išče šesterico, ki bi nastopila v Cocktinem TV-oglasu in spletni nadaljevanki Nevergreen, s tem pa bi postali tudi prepoznavni obraz pijače “naše in vaše mladosti”. Več na www.cockta.eu.

Plošča presenečenja
- Ameriška skupina Radiohead, ki jo poznamo po melanholičnih komadih in značilnem vokalu pevca Thoma Yorka, bo jutri, v soboto, skoraj povsem nepričakovano izdala nov album The Kings of Limbs. Skupina je novico sporočila le pet dni pred izidom. V nasprotju s prejšnjim albumom In Rainbows iz leta 2007, pri katerem so oboževalcem pogumno omogočili, da so za pretakanje albuma plačali, kolikor so sami želeli, pa bo treba za pretakanje z njihove spletne strani tokrat odšteti vnaprej določeno ceno (šest funtov). Za 30 funtov pa bo mogoče dobiti dve vinilki in zgoščenko s številnimi umetniškimi dodatki, ki naj bi ploščo spremenili v “prvi časopisni album na svetu”.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.