|  Mladina 7  |  Kultura

revolver

Mojster plakata - Od 17. marca do 25. avgusta bo v Galeriji Cankarjevega doma v Ljubljani na ogled razstava Toulouse-Lautrec: Mojster plakata, ki je nastala v sodelovanju z Les Arts Decoratifs iz Pariza. Henri de Toulouse-Lautrec je bil sloviti francoski slikar in grafik, ki je s svojim življenjem in delom simboliziral intenzivnost in eksotičnost findesieclovskega Pariza.

Spet na stadionu?
- V novi ljubljanski dvorani Stožice se glasbeni dogodki kar “prijemajo”, bližjemu stadionu pa so se doslej, morda tudi zaradi zimske sezone, povsem izogibali. Zdaj naj bi se to spremenilo, saj je skupina Siddharta napovedala, da naj bi 18. junija nastopila na novem stadionu. Siddharta je leta 2003 že razprodala Plečnikov stadion, kjer je nastopila skupaj s simfoniki. Resda pa je bila takrat na vrhuncu priljubljenosti.

Rockerski Evripid - 26. februarja bo v ljubljanskem Centru kulture Španski borci slovenska premiera Evripidove satire Kiklop v režiji Ivice Buljana, v kateri med drugimi nastopajo tudi razvpiti reški rokerji Let 3.

Natečaj za mlade bende - Na trdnjavi Kastel pri Banjaluki se konec julija spet obeta Demofest, največji tekmovalni glasbeni festival v regiji. Mladi bendi iz Makedonije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Slovenije lahko prijave oddajo do 15. marca, edini pogoj za sodelovanje pa je ta, da skupina nima uradno izdanega albuma pri kateri od glasbenih hiš na tem območju. Več na www.demofest.org.

Cockta išče igralce
- Cockta je objavila mednarodni natečaj Nevergreen, s katerim med mladimi z območja bivše Jugoslavije išče šesterico, ki bi nastopila v Cocktinem TV-oglasu in spletni nadaljevanki Nevergreen, s tem pa bi postali tudi prepoznavni obraz pijače “naše in vaše mladosti”. Več na www.cockta.eu.

Plošča presenečenja
- Ameriška skupina Radiohead, ki jo poznamo po melanholičnih komadih in značilnem vokalu pevca Thoma Yorka, bo jutri, v soboto, skoraj povsem nepričakovano izdala nov album The Kings of Limbs. Skupina je novico sporočila le pet dni pred izidom. V nasprotju s prejšnjim albumom In Rainbows iz leta 2007, pri katerem so oboževalcem pogumno omogočili, da so za pretakanje albuma plačali, kolikor so sami želeli, pa bo treba za pretakanje z njihove spletne strani tokrat odšteti vnaprej določeno ceno (šest funtov). Za 30 funtov pa bo mogoče dobiti dve vinilki in zgoščenko s številnimi umetniškimi dodatki, ki naj bi ploščo spremenili v “prvi časopisni album na svetu”.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.