Staš Zgonik

 |  Mladina 8  |  Ekonomija

Top flop: Prosta volja je najbolja

Vir: Evrofound

Ob evropskem letu prostovoljstva je Eurofound objavil poročilo o prostovoljstvu med prebivalci EU. Viden je razkorak med starimi in novimi članicami EU, saj je v slednjih delež tistih, ki se udeležujejo prostovoljnih in dobrodelnih aktivnosti, znatno manjši. Opazna je tudi razlika med tistimi z najvišjimi in najnižjimi dohodki, saj se jih tisti z najvišjimi udeležujejo precej pogosteje. Zanimivo pa je, da je delež anketirancev, ki so odgovorili, da se prostovoljnih in dobrodelnih aktivnosti ne udeležujejo nikoli, večji pri tistih z najvišjimi zaslužki iz novih držav članic EU kot pri tistih z najnižjimi dohodki iz starih članic EU. Enak pojav je mogoče opaziti, tudi če namesto prihodkov za merilo uporabimo izobrazbo. Slovenija je med novimi članicami EU po stopnji prostovoljstva na drugem mestu, takoj za Estonijo. Tako ali drugače se z njim ukvarja 31 odstotkov vprašanih v anketi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.