|  Mladina 10  |  Kultura

revolver

Teden dokumentarcev - Od 23. do 30. marca se Cankarjevemu domu in Kinodvoru v Ljubljani obeta 13. festival dokumentarnega filma, na katerem bodo med drugim predvajali Nostalgijo po svetlobi Patricia Guzmána, Komunistični film Mile Turajlič, Češki mir slovitega češkega dokumentarista Vita Klusaka, izjemno študijo Še vedno sem tu, v kateri je Casey Affleck dokumentiral propad filmskega zvezdnika Joaquina Phoenixa, biografijo Warholove zvezdnice Candy Darling, predstavljeno v filmu Beautiful Darling: Warholova superzvezdnica Jamesa Rasina, in zgolj iz arhivskega materiala sestavljen film Avtobiografija Nicolaeuja Ceausescuja Andreja Ujice. Na ogled bo tudi slovenski dokumentarno-glasbeni film V letu hip hopa Borisa Petkoviča, ki predstavlja rapovsko glasbo v Sloveniji od njenih nastankov do danes.

Koncerti, koncerti - Agencija Simple Events napoveduje, da bo 6. julija v ljubljanske Križanke pripeljala ameriško skupino The National. Ta je leta 2005 že nastopila v Izoli, tokrat pa prihaja v okviru turneje, na kateri promovira zadnji album High Violet, ki so ga glasbeni kritiki uvrstili med top plošče minulega leta.
Naj oblikovanje in oglaševanje - V ljubljanski Galeriji Jakopič je na ogled razstava najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev minulega leta po izboru Art Directors Cluba, kluba umetniških direktorjev s sedežem v New Yorku, ki takšen izbor opravlja že od leta 1920. Razstava najboljših oglasov, celostnih grafičnih podob, embalaž, ilustracij, plakatov in oglaševalskih akcij v Ljubljani gostuje drugič, odprta pa bo do 10. aprila.

Zaprta vrata - V Prešernovem gledališču Kranj, ki je trenutno v središču pozornosti zaradi zapletov z imenovanjem nove direktorice, bodo 12. marca premierno uprizorili dramo Zaprta vrata Jean-Paula Sartra, ki jo je priredil in režiral Mare Bulc.

To so gadi! - Šodr teater je v teh dneh premierno predstavil komedijo To so gadi, ki temelji na enem najuspešnejših slovenskih filmov in prikazuje dogodivščine fantov, ki jim zaradi neslanih šal pravijo gadi. Predstavo, ki nas nostalgično popelje v čas socializma, zdravih sosedskih odnosov, bratstva, ljubezni, fikusov, zastav in mladostne razigranosti, je režirala Tijana Zinajić. 26. marca jo lahko še ujamete v Šentjakobskem gledališču Ljubljana, marca in aprila pa bodo ponovitve v Ljudskem domu Šentvid.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.