|  Mladina 13  |  Kultura

revolver

Orto Fest - V aprilu v ljubljanskem lokalu Orto Bar že tradicionalno poteka Orto Fest. Otvoritev je včeraj pripadla Big Foot Mami, do konca meseca pa se bodo zvrstili še mnogi drugi, denimo Res Nullius, Srečna Mladina, Billysi, Zmelkoow, MI2, Los Ventilos, Banditi, The Toronto Drug Bust, Adam, Flyspoo, Janez Bončina - Benč, Gušti, Panda in Hamo & Tribute to Love. Festival bodo 30. aprila zaključili Zlatko & Optimisti.

Film o legendi novinarstva - Na prvem programu Televizije Slovenija bo 6. aprila premierno predstavljen dokumentarni film 20. stoletje Jurija Gustinčiča, v katerem bo novinarka in scenaristka Polona Fijavž spregovorila o legendarnem novinarju, ki velja za sinonim političnega komentatorstva v slovenskem medijskem prostoru.

Etno sreča sodobnost - Od 5. do 10. aprila bo v Ljubljani festival etno in sodobne popularne glasbe Godibodi. Nastopili bodo Robert Jukič s skupino Kramp, Mateja Starič s skupino Prototipi, Ljoba Jenče, skupina Ba-rock, kantavtor Marko Grobler, madžarska flavtistka Eszter Horgas s skupino ClassicJazz Band, Maja Pihler - Bilbi, Brina, Volk Folk, Ariel Cubria in QuatroPorTango.

Aretirani napredek - 8. junija se v Kinu Šiška obeta koncert zasedbe Arrested Development, legend ameriškega hip-hopa 90. let, ki je leta 2009 izdala že svoj deveti album Strong.

Ne več Ne manj - V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje Ljubljana se 1. aprila obeta mednarodni arhitekturni simpozij Ne več Ne manj, ki bo raziskoval manevrski prostor sodobne arhitekturne prakse. Predstavili se bodo uveljavljeni tuji arhitekti, in sicer Jacob van Rijs iz rotterdamskega biroja MVRDV, predstojnik podjetja Johnston Marklee & Associates Mark Lee, Duncan Lewis iz bordojskega biroja Scape Architecture, profesor arhitekture na Šoli za arhitekturo Petra Behrensa Jörg Leeser ter predstojnik Oddelka za zgodovino in teorijo arhitekture na züriški ETH Philip Ursprung. Simpozij sta pripravila Ilka in Andreas Ruby iz berlinske agencije Textbild oziroma založniške hiše Ruby Press.

Spet med izbranci - Vodilna britanska glasbena revija Songlines, ki v ospredje postavlja trende in novosti iz sveta raznolikih tradicionalnih in urbanih godb, je mednarodni festival Druga godba, katerega osrednji del bo letos v Ljubljani od 7. do 14. maja, že drugič zapored uvrstila med 25 najboljših mednarodnih festivalov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.