Damjana Kolar

 |  Mladina 16  |  Kultura

Realityflowhacked

Razstava Paola Ciria

Face-to-Facebook

Face-to-Facebook
© Paolo Cirio, Alessandro Ludovico

V novem razstavnem prostoru Aksioma/Projektni prostor, na Komenskega 18 v Ljubljani, ki so ga odprli v začetku aprila, se obeta že druga razstava. Od 26. aprila do 20. maja bo na ogled pregledna razstava novomedijskega umetnika Paola Ciria, ki bo z zgodbami, intervencijami in umetniškimi taktikami razkril fenomene iz družbene realnosti. Na ogled bodo dela iz zadnjih dveh let: Face-to-Facebook, ki predstavlja medijsko hekanje spletnega družabnega omrežja Facebook z radikalno predelavo njegovih podatkov, P2P Credit Cards-Gift Finance, ki ponuja alternativni ekonomski sistem z izdajo vizionarskih kreditnih kartic, in Open Society Structures, v katerem prikazuje analogijo med organizacijo družbe in načrtovanjem programske opreme. Vsa dela na razstavi (predmeti, video, slike in ilustracije) so zasnovana kot offline instalacije v mešanih medijih, ki prikazujejo zapleteno hekanje medijev.
Več o razstavi nam je povedala izvršna producentka Aksiome Marcela Okretič: “Umetnik se v svojih delih ukvarja z vprašanjem, kako lahko organizacija in obdelava informacij spreminjata konstrukcijo in percepcijo kulturnih, političnih in ekonomskih razmer. Informacije raziskuje kot surovo gradivo, kako jih sestaviti, da bi pokazal moč medijev in se ji zoperstavil. Cirio razkriva medijske strukture, da bi načrtoval boljšo realnost in zamajal hegemonijo korporacij. Avtor heka in manipulira medije z uporabo kodiranja spletnih strani, družabnih medijev itd., da bi oblikoval poučne zgodbe in kontroverzne provokacije glede žgočih družbenih vprašanj in jih tako tudi osvetljeval.” Več na: www.aksioma.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.