|  Mladina 18  |  Kultura

revolver

Študentov 42. rojstni dan - Radio Študent praznuje 42. rojstni dan in ob tej priložnosti pripravlja praznovanje s koncerti, ki se bodo 7. maja zvrstili na ljubljanski Metelkovi. V Gala hali bodo nastopili Flyspoon in Broken Lock, v Klubu Gromka Bakalina in Y, v Channel Zero It’s Everyone Else, v Menzi pri Koritu pa Valterap in Spock Studios.

In vino veritas - Kontroverzni performerki, ki delujeta pod imenom Eclipse in ju mnogi vidijo kot svečenici soft porno kiča, bosta naslednji četrtek, 12. maja, v Stari elektrarni v Ljubljani izvedli performans In vino veritas, v katerem bosta pod drobnogled vzeli pitje.

Glasbeni obiski - V ljubljanski Areni Stožice naj bi letos poleg Stinga (10. junij) in ameriške pop zvezdnice Rihanne (24. junij) nastopili tudi Chemical Brothers, a v teh dneh so organizatorji sporočili, da njihovega nastopa, ki bi moral biti 3. junija, ne bo. Menda naj bi ga dočakali v jesenskem delu turneje britanskega elektronskega dvojca. V naslednjih mesecih so sicer napovedani še nastopi Mobyja (26. maja na festivalu Mars Ljubljana-Zagreb Trans Europe), Eltona Johna (2. julija v Izoli) in The National (6. julija v ljubljanskih Križankah), na 15. Rock Otočec, ki bo med 1. in 3. julijem, pa pridejo tudi angleški alternativci The Subways in Guano Apes.

Slovenska zbirka v Barceloni - Od 14. maja do 2. oktobra bo v muzeju sodobne umetnosti MACBA v Barceloni na ogled razstava Muzej vzporednih imperativov, katere kustosinja je Zdenka Badovinac, ki sicer vodi ljubljansko Moderno galerijo. Na razstavi bo predstavljena zbirka Moderne galerije Arteast 2000+, ki je bila sprva zasnovana kot zbirka, posvečena povojni avantgardni vzhodnoevropski umetnosti, ter izbor del iz nacionalnih zbirk Moderne galerije.

Jazziranje v Cerknem - Med 19. in 21. majem lahko obiščete Cerkno, kjer pripravljajo enega naših pomembnejših jazz dogodkov, 16. Jazz Cerkno. Festival bo spet gostil številne ustvarjalce, katerih dela se prepletajo s tem glasbenim žanrom, denimo italijanskega glasbenika Gianluigija Trovesija, ki se bo predstavil skupaj z Big Bandom RTV SLO, poljske elektroničarje Mikrokolektyw, Peter Evans Quartet, Scorch Trio z Marsom Williamsom, Fidibus, Sabir Mateen Quartet in Henri Texier “Red Route” Quartet, mednarodno zasedbo Boben in lajna in dvakrat tudi priznanega slovenskega tolkalista Zlatka Kaučiča - enkrat bo nastopil sam, drugič pa skupaj s Trovesijem in Fulviem Marasom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.