|  Mladina 19  |  Kultura

revolver

Nagrada za mlade - Potem ko so v prestolnici prejšnji teden podelili dvoje nagrad za umetniško ustvarjanje, zlate ptice in nagrado Oho, bodo ta petek, 13. maja, v Moderni galeriji podelili še nagrado za mlade umetnike Essl Art Award CEE 2011. Na ogled bo tudi razstava nominirancev, med katerimi so Maja Alibegović, Manca Bajec, Suzana Brborović, Urška Djukić, Tina Dobrajc, Nejc Prah, Pila Rusjan, Maja Rožman, Miha Šu in Manja Vadla. Zmagovalca slovenskega in drugih izborov v državah JV Evrope, ki ga pripravljata bauMax in Vienna Insurance Group, čaka razstava v Essl Museumu na Dunaju.

Koncerti, koncerti - Naslednji petek, 20. maja, bo Ljubljana gostila vodilni slovenski elektronski dogodek Electronic Carnival z naslovom United as One, kjer bodo nastopili član tria Swedish House Mafia Sebastian Ingrosso, trancerja Cosmic Gate ter angleška tehno gosta Ben Sims in Paul Mac. 31. maja pa bo v ljubljanskem KUD Franceta Prešerna nastopila skupina Crystal Fighters, ki spaja tradicionalno baskovsko folk glasbo s sodobnimi plesnimi ritmi in elektroniko.

Slovenski Cannes
- Te dni je v Cannesu 65. mednarodni filmski festival in na njegovem filmskem sejmu bodo zavrteli kar tri svetovne premiere slovenskih filmov: Arheo Jana Cvitkoviča, Lahko noč, gospodična Metoda Pevca in Izlet Nejca Gazvode. V okviru Short Film Cornerja bosta predstavljena tudi dva animirana filma, KOYAA - Lajf je čisto odbit Kolje Sakside in Stripburger v gibanju Borisa Dolenca. Martin Turk bo predstavil svoj kratki igrani film Stvari, ki jih nisva nikoli naredila, na delavnici Scripteast pa bo na ogled tudi slovensko-hrvaški projekt Damjana Kozoleta in Ognjena Sviličića Nočno življenje, ki se poteguje za nagrado Krzysztofa Kieslowskega.

Klubski maraton 2011 - Klubski maraton Radia Študent tudi letos k sodelovanju vabi manj uveljavljene glasbene izvajalce širokega žanrskega razpona. Komisija glasbene redakcije Radia Študent bo med prijavami, ki jih bodo prejeli do 1. junija, izbrala šesterico najbolj prepričljivih in ji omogočila nastope na radiu, snemanje, turnejo po klubih in nastop na zaključni prireditvi v Ljubljani. Več informacij na naslovu luka.zagoricnik@radiostudent.si in številki 01 24 28 814.

Arhitekturno orisovanje - 19. maja bo potekal peti mednarodni arhitekturni simpozij Ljubljanski dnevi Orisa. Tokrat bo predstavil slovenskega arhitekta Miho Kajzlja, Hrvatico Lado Hršak, Avstrijca Heinza Tesarja in španski biro Mansilla + Tunon.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.