Staš Zgonik

 |  Mladina 22  |  Ekonomija

Top flop: Po polžje

Vir: Eurostat

Stopnja brezposelnosti v Evropski uniji se je aprila v primerjavi z marcem znižala za desetinko odstotne točke in je znašala 9,4 odstotka. V evrskem območju je ostala nespremenjena - 9,9-odstotna. Podatki kažejo, da se število delovnih mest, ki je v krizi močno upadlo, le počasi povečuje. V primerjavi z aprilom lani, ko je bila stopnja brezposelnosti v EU 9,7-odstotna, je delo dobilo približno 700 tisoč ljudi. Brez dela je bilo aprila še vedno nekaj več kot 22,5 milijona ljudi. Brezposelnost se je v primerjavi z lanskim aprilom znižala v 17 državah EU. Slovenije ni med njimi, saj se je delež brezposelnih s 7,2 povečal na 8,2 odstotka. Najbolj je sicer brezposelnost padla v Estoniji, s skoraj 19 na »le« 13,8 odstotka, najbolj pa se je povečala v Grčiji, z 10,2 na 14,1 odstotka.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.