Staš Zgonik

 |  Mladina 25

Maratonec

Pahorjeva indijska rekreacija

/media/www/slike.old/mladina/mpahor_jakasuln2354.jpg

© Jaka Šuln

Premier Borut Pahor je znan športni odvisnik. Hodi v fitnes, teče na maratonih, udeležuje se celo triatlonov. In Slovenci smo tega vajeni.
Indijci pa so bili nemalo začudeni, ko si je Pahor med nedavnim obiskom zaželel nekaj rekreacije. Kot je poročal časnik Bangalore Mirror, so policisti, ki so varovali slovensko delegacijo, Pahorja v ta namen odpeljali na stadion v Bangaloreju, ki je sicer namenjen igranju kriketa in sprejme 50 tisoč gledalcev. To naj bi bil eden od najvarnejših krajev v mestu, v katerem pač visoki politiki brez spremstva ne tečejo po ulicah, kot se to dogaja v Sloveniji, kjer, kakor je novinarju razložil eden od Pahorjevih spremljevalcev, se premier rekreira »med navadnimi ljudmi«.
A pravo presenečenje je po pisanju Bangalore Mirrorja šele sledilo. Pahor je namreč, skupaj s telesnim stražarjem, v dveh urah odtekel 28 krogov okoli stadiona, kar pomeni približno 20 kilometrov, opravil nekaj razteznih vaj, nato pa prisotnim še razložil, da niti ni tako zelo utrujen.
Za Indijce, ki veljajo za enega od najmanj športno aktivnih narodov, je bil to vsekakor šok, saj, kot so še zapisali v časniku, pri njih politik v dobri telesni kondiciji ne obstaja. A Slovenci pač ne znamo ceniti tega, kar imamo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.