hudo / Najdražji sladoled na svetu
Vreden svojega zlata  
Saša Eržen 
MLADINA, št. 26, 30. 6. 2011
 

© Arhiv Mladine
Serendipity 3 je čisto običajna gostilnica na Manhattnu, s povsem običajnimi cenami, rada pa se pohvali z najdražjim sladoledom na svetu - vpisali so ga tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Golden Opulence Sundae stane reci in piši 1000 ameriških dolarjev. Sladoledna kupa je sestavljena iz petih kepic vaniljevega sladoleda - vaniljevi stroki prihajajo s Tahitija in Madagaskarja -, prelitih s sirupom iz najdražjih in najbolj redkih čokolad na svetu, prekritih z lističi iz 23-karatnega zlata in obloženih s kandiranim sadjem iz Pariza. To sladoledno dekadenco je treba naročiti 48 ur vnaprej, da lahko z različnih koncev sveta pripeljejo vse sestavine, tako pa imate tudi ravno prav časa, da pridete do New Yorka. Zlati sladoled obilja so si izmislili ob petdesetletnici delovanja gostilnice, v zadnjih sedmih letih, odkar ga ponujajo, pa naj bi prodali približno enega na mesec.
 
ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
 
   Saša Eržen 
MLADINA, št. 26, 30. 6. 2011
   
© Arhiv Mladine
Serendipity 3 je čisto običajna gostilnica na Manhattnu, s povsem običajnimi cenami, rada pa se pohvali z najdražjim sladoledom na svetu - vpisali so ga tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Golden Opulence Sundae stane reci in piši 1000 ameriških dolarjev. Sladoledna kupa je sestavljena iz petih kepic vaniljevega sladoleda - vaniljevi stroki prihajajo s Tahitija in Madagaskarja -, prelitih s sirupom iz najdražjih in najbolj redkih čokolad na svetu, prekritih z lističi iz 23-karatnega zlata in obloženih s kandiranim sadjem iz Pariza. To sladoledno dekadenco je treba naročiti 48 ur vnaprej, da lahko z različnih koncev sveta pripeljejo vse sestavine, tako pa imate tudi ravno prav časa, da pridete do New Yorka. Zlati sladoled obilja so si izmislili ob petdesetletnici delovanja gostilnice, v zadnjih sedmih letih, odkar ga ponujajo, pa naj bi prodali približno enega na mesec.