Urša Marn

7. 7. 2011  |  Mladina 27  |  Politika

Sodnica

/media/www/slike.old/mladina/tkvustavno_bk.jpg

© Borut Krajnc

Predsednik republike Danilo Türk je za novo ustavno sodnico predlagal vrhovno sodnico Dunjo Jadek Pensa. Poziv za zbiranje predlogov kandidatov je Türk objavil sredi aprila, potem ko državni zbor konec marca za ustavnega sodnika ni potrdil rektorja Univerze na Primorskem Rada Bohinca. Jadek Pensovo je za ustavno sodnico leta 2007 predlagal tudi tedanji predsednik Janez Drnovšek, a jo je DZ zavrnil. Poslanci naj bi o kandidatki odločali predvidoma že prihodnji teden, za potrditev pa potrebuje absolutno večino. Podporo so ji že napovedali poslanci SD, LDS, Zares, DeSUS, SNS in nepovezani poslanci, v SDS in SLS pa se še niso odločili.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.