Urša Marn

7. 7. 2011  |  Mladina 27  |  Politika

Zakon

/media/www/slike.old/mladina/tkvdvojezicni_ds.jpg

© Denis Sarkić

Avstrijski parlament je potrdil zakon o narodnih skupnostih, ki uzakonja nedavni dogovor o postavitvi dvojezičnih krajevnih napisov. Po njem bodo na avstrijskem Koroškem postavili 164 dvojezičnih napisov, nekaj jih bo stalo tudi na Gradiščanskem. Po mnenju avstrijskega zunanjega ministra Spindeleggerja zakon prinaša jasno ureditev v duhu Avstrijske državne pogodbe in nov začetek v odnosih s Slovenijo. Za zunanjega ministra Žbogarja pa je to pomemben korak Avstrije pri izpolnjevanju obveznosti do slovenske manjšine. Manjšina v odzivu ni enotna. Po mnenju Narodnega sveta koroških Slovencev zakon ni v skladu z Avstrijsko državno pogodbo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.