Tjaša Zajc

7. 7. 2011  |  Mladina 27  |  Družba

Privrženec iPoda sredi Afrike

Miha Logar, »slovenski Afričan«, pripovedovalec zgodb, turistični vodnik, hotelir, koordinator prostovoljcev in še kaj

Miha Logar s sinom Maanijem.

Miha Logar s sinom Maanijem.
© Samo Ačko

Ne, zgodba Mihe Logarja ni enaka zgodbi o beli Masajki. Švicarka se je v Kenijo preselila zaradi ljubezni do Masaja, Logar pa se je pred več kot desetimi leti zaljubil v sosednjo Ugando, njeno sonce in način življenja, tako drugačen od evropskega. Že deset let v državi ob ekvatorju pod pokroviteljstvom organizacije Edirisa gradi neke vrste socialno podjetništvo, s katerim si prizadeva za promocijo Afrike, ustvarjalnosti, kultur in praktičnih znanj. Na grobo se Edirisa deli na tri dele: britanski del je karitativni, slovensko društvo Edirisa pod vodstvom Marte Satler si prizadeva za spodbujanje branja in ustanavljanja knjižnic v Ugandi, Logarjev del pa je bolj podjetniško naravnan in zajema skrb za hostel v Kabaleju, treking s kanuji ob jezeru Bunyonyi in multimedijsko ustvarjanje. V gradnji je tudi večji objekt ob univerzi v Nkoziju, kjer bo še naprej središče multimedijskega odseka organizacije, Studio Edirisa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.