Tjaša Zajc

 |  Mladina 27  |  Družba

Privrženec iPoda sredi Afrike

Miha Logar, »slovenski Afričan«, pripovedovalec zgodb, turistični vodnik, hotelir, koordinator prostovoljcev in še kaj

Miha Logar s sinom Maanijem.

Miha Logar s sinom Maanijem.
© Samo Ačko

Ne, zgodba Mihe Logarja ni enaka zgodbi o beli Masajki. Švicarka se je v Kenijo preselila zaradi ljubezni do Masaja, Logar pa se je pred več kot desetimi leti zaljubil v sosednjo Ugando, njeno sonce in način življenja, tako drugačen od evropskega. Že deset let v državi ob ekvatorju pod pokroviteljstvom organizacije Edirisa gradi neke vrste socialno podjetništvo, s katerim si prizadeva za promocijo Afrike, ustvarjalnosti, kultur in praktičnih znanj. Na grobo se Edirisa deli na tri dele: britanski del je karitativni, slovensko društvo Edirisa pod vodstvom Marte Satler si prizadeva za spodbujanje branja in ustanavljanja knjižnic v Ugandi, Logarjev del pa je bolj podjetniško naravnan in zajema skrb za hostel v Kabaleju, treking s kanuji ob jezeru Bunyonyi in multimedijsko ustvarjanje. V gradnji je tudi večji objekt ob univerzi v Nkoziju, kjer bo še naprej središče multimedijskega odseka organizacije, Studio Edirisa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.