7. 7. 2011  |  Mladina 27  |  Kultura

revolver

Kdo bo v karavani? - Komisija glasbene redakcije Radia Študent je izbrala šest obetavnih glasbenih imen z majhno koncertno in studijsko kilometrino, ki bodo nastopili na enajsti turneji Klubskega maratona po slovenskih mladinskih klubih. V tokratni karavani bodo sodelovali Daba Za Jah Ba!, The Hoax Program, Joko Ono, Karmakoma, Ludovik Material in Walter Flego.

Nedotakljivi & Šanghaj - V teh dneh se začenja snemanje novega slovenskega celovečernega filma Šanghaj, ki ga v produkciji Arsmedie pripravlja režiser in scenarist Marko Naberšnik. Film nastaja po literarni predlogi romana Nedotakljivi pisatelja in pesnika Ferija Lainščka, v njem bo nastopila mednarodna igralska zasedba, glavni protagonisti filma pa bodo člani Romske družine Mirga. Arsmedia, Naberšnik in Lainšček so sicer sodelovali že pri filmski uspešnici Petelinji zajtrk.

30 let novega rocka - 9. septembra se kani v ljubljanskih Križankah ob 30-letnici znamenitega festivala Novi rock zgoditi njegov rimejk, Novi rock 3.0 (1981-2011). Nastopili bodo Niet, Melodrom, Res Nullius, Otroci socializma, Demolition Group, Buldogi, N’Toko, Nikki Louder, Damir Avdić in drugi.

Festivali, festivali - Med 24. in 27. avgustom na Ptuju napovedujejo Dneve poezije in vina, enega najpomembnejših evropskih pesniških festivalov, ki bo že petnajsto leto zapored združil pesnike z vsega sveta. Častni gostje bodo romunska pesnica Nora Iuga, francoski pesnik Jacques Roubaud in slovenski klasik Tomaž Šalamun. Spremljevalni program bo povezovala rdeča nit Poezija in proza, o njej bodo pripravili tudi okroglo mizo. Še prej, med 18. in 23. julijem, pa lahko namočite noge v Sotočju pri Tolminu, kjer se obeta 12. Kreativni tabor Sajeta. Ta že tradicionalno prinaša serijo različnih kreativnih delavnic (glasbeno, fotografsko, kiparsko ... na voljo pa bo tudi sklop delavnic o praktični uporabi brezplačne energije) in vrsto koncertov. Letos bodo nastopili madžarski violinist in violist Lajko Felix in Antal Brasnyo, Biosphere, Ganesh Anandan & Hans Reichel, Samo Kutin & Marko Karlovčec, Trio Saeta, Broken.Heart.Collector, Frank Gratkovsky & Tanja Feichtmeier in Neokarma.

Naj vidna sporočila - Fundacija Brumen je objavila razpis za 5. bienale vidnih sporočil Slovenije, na katerem lahko sodelujejo oblikovalci, in sicer z deli, objavljenimi in ustvarjenimi med septembroma 2009 in 2010. Razpis traja do 19. septembra, otvoritev razstave in podelitev nagrad pa bo 25. oktobra v Narodni galeriji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.