Veljko Njegovan

7. 7. 2011  |  Mladina 27  |  Kultura  |  Plošča

The Dø: Both Ways Open Jaws

2011, CINQ7

Francosko-finski duo The Dø sestavljata pevka Olivia Merilahti in multiinstrumentalist Dan Levy, ki sta najprej ustvarjala glasbo za film in gledališče. Različni glasbeni vplivi, kot so npr. postpunk, jazz, folk in klasika, so najopazneje oblikovali njun precej eklektičen glasbeni izraz, ki je prvencu A Mouthful (2008) priskrbel sloves enega boljših francoskih albumov neodvisnega popa. Z albumom Both Ways Open Jaws nadaljujeta pot, ki sta si jo začrtala: mešanje različnih glasbenih žanrov z uporabo različnega instrumentarija ustvarja nadžanrsko mešanico, ki bi jo pred dvajsetimi leti najlaže uvrstili pod oznako eksperimentalni art rock. Če k temu dodamo še elektronske posege, dobimo zanimivo mešanico sodobnega vokalno-instrumentalnega popa, ki bi ga zaradi sugestivnega vokala lahko primerjali z zadnjo ploščo Lykke Li. Izvirno.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.