Borut Mekina

7. 7. 2011  |  Mladina 27

Združena desnica

V volilni boj se je vključila tudi cerkev

Janez Janša in Anton Stres. Dlan v dlani. Besede niso potrebne. Dovolj je pogled. Nasmeh. Mogoče nežen dotik s prstom?

Janez Janša in Anton Stres. Dlan v dlani. Besede niso potrebne. Dovolj je pogled. Nasmeh. Mogoče nežen dotik s prstom?
© Matej Leskovšek

Tisti izmed vodilnih politikov, ki v sedanjih, kriznih razmerah noče predčasnih volitev »zame ni državnik, temveč neodgovoren politikant,« pravi ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres. V zadnjem intervjuju ob 20. obletnici samostojnosti je za katoliški tednik Družina povedal še nekaj drugih, krepkih. Da je aktualna politična kriza posledica komunistične kontinuitete in pa, da bi morali na začetku družbene spremembe zastaviti veliko bolj radikalno, »vendar so bile ''stare sile'' spretnejše od resničnih demokratov, ljudje pa so imeli bolj oprane možgane, kot se je sprva mislilo.« Stranke Demosa, je dejal v nadaljevanju, leta 1991 pač niso hotele tvegati, da bi se »bolj ali manj komunistična levica obrnila proti osamosvojitvi. Za to zdaj plačujemo davek, in to visok davek, saj so še naprej zelo močne in vplivne »stare sile,« zaradi katerih smo sedaj v krizi. Vprašajmo se dvoje: Prvič, ali je to, kar pravi nadškof Stres, resnica? Če pa ni, če je zgolj politika, ali je prav, da jo Stres prakticira?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.