Uredništvo

 |  Družba

Tudi nune so lepotice

Sophia Loren

Sophia Loren
© Ramolino

Duhovnik Antonio Rungi je na svojem blogu pozval nune, naj dokažejo, da so tudi med njimi prave lepotice in ne le, kot na splošno velja, postarane in grde ženske. Tekmovanje naj bi potekalo kar na njegovem blogu septembra letos, nune pa je povabil z besedami, da je »lepota dana od boga in je zaradi tega ne bi smele skrivati«. Zato naj pošljejo svoje fotografije ter kratek opis sebe in svojega dela. Same se lahko odločijo, kako bodo oblečene in ali bodo pokazale roke ali ne.

Kot je pojasnil novinarjem, pomankanje lepote ni pogoj, da se dekle odloči postati nuna, zunanja lepota je božja, idejo za lepotno tekmovanje pa naj bi dale nune same. Upa, da bo internetno tekmovanje sčasoma preraslo v pravo lepotno tekmovanje, njegov lepotni idela pa je Sophia Loren.

Takoj so se oglasili tudi kritiki , predvsem združenje katoliških učiteljev, očitno pa se z izbiro najlepše med redovnicami niso strinjali niti Rungijevi nadrejeni, saj njegov blog kmalu po pozivu k lepotnemu tekmovanju ni več aktiven.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.