|  Mladina 34  |  Svet

WikiLeaks

Bog da in bog vzame

Potem ko so WikiLeaksova razkritja postopno prenehala navduševati, se je oglasil še nekdanji sodelavec WikiLeaksa Daniel Domscheit-Berg in javnosti sporočil, da je uničil na tisoče dokumentov, še preden so prišli v javnost. Med drugim tudi celotno ameriško črno listo posameznikov, ki iz »varnostnih razlogov« nimajo vstopa na letalo. Iz WikiLeaksa pa so sporočili, da je izbrisal tudi cel sklop dokumentov o banki Bank of Amerika in tajno komunikacijo med 20 vodilnimi neonacističnimi organizacijami v ZDA. WikiLeaks se je odzval z objavo 35 tisoč novih ameriških diplomatskih depeš, med njimi tudi 4000 depeš o Izraelu in 349 depeš o Libiji. Med slednjimi je hecno predvsem razkrito pismo Moamerja Gadafija Baracku Obami ob njegovi izvolitvi, v katerem mu, »kot sinu Afrike, čestita iz dna srca«, in takrat še prepričan o lastni nedotakljivosti zapiše: »Bog zaupa oblast, komur želi, in jo odvzame, komur želi.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.