Tjaša Zajc

 |  Mladina 34  |  Družba

Otroška parkirišča

Kako uporabna so posebna parkirna mesta za družine z otroki pred nakupovalnimi središči?

Samo za mamice z vozički

Samo za mamice z vozički
© Tjaša Zajc

Ko se starši z majhnimi otroki v avtomobilu odpravijo po nakupih, lahko postane pot od vozila do trgovine prava pustolovščina. Če ob parkiranem avtomobilu ni dodatnega prostega mesta, se hitro postavi vprašanje, kako otroka posaditi v voziček, ko pa ob avtomobilskih vratih ni dovolj prostora. Parkirna mesta preozka, avtomobili vedno širši. Nekatera trgovska središča so, da bi bila do kupcev prijaznejša, uvedla posebna parkirišča za starše z otroki. Ta so širša in označena z znakom otroka v vozičku. Za takšen ukrep so se denimo odločili ob nakupovalnem središču Interspar Vič v Ljubljani, menedžerka Nevenka Roš pa pravi, da nameravajo ta standard uvesti tudi v drugih nakupovalnih središčih. Pri Mercatorju zagotavljajo, da imajo podobna parkirišča pred večjimi Mercatorjevimi centri, kjer je veliko parkirnih mest.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.