|  Mladina 36  |  Svet

WikiLeaks

Brutalni mirovniki in slovenske afere

Depeše spet potrjujejo številne javne skrivnosti, recimo da pripadniki mirovnih enot Združenih narodov na Slonokoščeni obali tamkajšnje mladoletnice silijo v spolne odnose v zameno za hrano. Iz neke druge depeše izhaja, da naj bi ameriški vojaki v Iraku brutalno ubili deset civilistov (med njimi pet otrok, mlajših od pet let, in štiri ženske) in to potem prikrili z bombnim napadom na prizorišče zločina. Se pa v novo objavljenem svežnju depeš pojavlja tudi Slovenija. V njih lahko najdemo Rupla, ki priznava, da je Janševa vlada direktno kadrirala na časopisni hiši Delo. Pahorja, ki ZDA opozarja na »pravi pekel«, če bo Hrvaška vstopila v EU pred Srbijo. In seveda dejstvo, da so ameriški diplomati že leto dni pred izbruhom afere Patria dobili namig, da se v poslu na veliko podkupuje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.